5 metrekarede ölüm

Güncelleme Tarihi:

5 metrekarede ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2001 01:31

Sahibinin, 8’inci kattaki evin küçücük balkona kilitlediği anne doberman aşırı sıcaktan bunaldı. Parmaklıklardan sarkan zavallı köpek inleye inleye can verdi.

ANTALYA'da, bir meşrubat firmasında çalışan Nahide Çetin, sabah işe giderken Domerman cinsi köpeği ‘Leydi’ ile 6 yavrusunu 5 metrekarelik balkona kilitledi. Sıcaklığın 38 derece olduğu Antalya'nın yakıcı güneşi altında saat 17.00'ye kadar kalan ve yavrularını güneşten korumaya çalışan köpek, iyice bunalınca, kurtulmak istedi. 'Leydi' ateş gibi yanan balkonun demirlerinden aşağıya sarktı, ancak bu sırada demirlere sıkışıp kaldı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, hemen merdiven uzatıp balkondan sarkan ve hareketsiz duran zavallı köpeği çuvala koyup aşağıya indirdi. ‘Leydi’nin öldüğü anlaşılırken, bu kez balkonda yavrularının bulunduğu fark edildi. İtfaiye ekibi ikinci bir operasyonla yeniden merdiven uzatıp 8'inci kat balkonundaki 6 yavru köpeği sepetlere koyarak aşağı indirdi.

Nahide Hanım kayıp

‘Leydi’nin ölümü çevre sakiplerini üzerken, 6 yavrusunun kurtarılması buruk bir sevinç yarattı. Yavru köpeklere itfaiye görevlileri sahip çıktı. Köpeğini ve yavrularını balkona kilitleyen Nahide Çetin, olayı öğrenince evine uğramadı. Tüm aramalara karşın, Antalya dışına çıktığı söylenen Nahide Çetin'e ulaşılamadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!