5 kiloluk çipura yakaladı

Güncelleme Tarihi:

5 kiloluk çipura yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 15:24

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, emekli bir işçi, oltasıyla seyrek görülen büyüklükte ve 5 kilogram ağırlığında çipura yakaladı.

Çamlık Sefa Mahallesi 1. Yokuş mevkisi liman içinde balık avlayan emekli işçi Nazmi Karayel'in oltasına büyük bir balık takıldı. Yaklaşık yarım saatlik bir uğraşının sonunda balığı karaya çıkarmayı başaran Karayel, yakaladığı çipuranın 5 kilo ağırlığında olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı.

Karayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başından bu yana sabahın erken saatlerinde evinin yakınındaki sahile giderek, oltayla avlandığını söyledi. Bugüne kadar birçok balık yakaladığını belirten Karayel, “Ama bugün yakaladığım balık benim için çok önemli. Bir yandan Ayvalık'ın denizinin sularının ne kadar temiz olduğunun göstergesi, bir yandan da benim gibi amatör balıkçıların yeni gözde mekanı, Ayvalık” dedi.

Ege ve Akdeniz'de yaşayan, ancak kontrolsüz avlanma yüzünden son yıllarda sayısı giderek azalan ve ekonomik değerinin yüksekliği nedeniyle yoğun şekilde çiftliklerde de üretilen çipuranın, daha çok 0,5-3 kilo ağırlığında olanları görülüyordu. 5-6 kiloyu bulan çipuraya ise seyrek rastlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!