5’inci iddianame mahkemeye gitti

Güncelleme Tarihi:

5’inci iddianame mahkemeye gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 00:00

İki oramirale suikast soruşturması tamamlandı. Savcılık Poyrazköy Davası ile birleştirilmesini talep ettiği iddianameyi 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

ESKİ Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile dönemin Donanma Komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 9’u tutkulu 19 sanık hakkında 7.5 ila 40 yıl arasında değişen istenen iddianame, fiili ve hukuki bağ olduğu gerekçesiyle Poyrazköy Davası’yla birleştirilmesi istemiyle İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Geçen yıl 21 Temmuz’da İstanbul Narkotik Polisi’ne gelen bir ihbar üzerine Kocaeli Gölcük ve İstanbul Bahçelievler’deki bazı adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aramalarda ortaya çıkan bilgi, belge, uyuşturucu ve plastik patlayıcılar üzerine devreye Terörle Mücadele Şubesi de girdi. Savcı Süleyman Pehlivan’ın yürüttüğü soruşturmada hazırlanan iddianamede sanıklar silahlı terör örgütü üyeliği, örgüt amacı doğrultusunda patlayıcı madde bulundurmak, ruhsatsız mermi bulundurmak, özel verileri hukuka aykırı kaydetmek iddiasıyla suçlandı. 16 klasör delili bulunan iddianamede sanıklara isnat edilen suç bölümünde “Ergenekon terör örgütü üyeliği” yazmadığı, ancak iddianamenin içeriğinde “Ergenekon terör örgütü” ile bağlantıların anlatıldığı belirtiliyor. İddianamede Burçin Öztürk de müşteki sıfatıyla yer alıyor.

Tutuklu teğmenler

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli Faruk Akın, Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan, Yakut Aksoy, Burak Düzalan, Tarık Ayabakan, Ülkü Öztürk, Ali Seyhur Güçlü ile Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Sezgin Demirel.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Halil Mehmet E., Barbaros M., Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli Burak A., Oğuz D., Karamürsel Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nda görevli Fatih G., Marmaris Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Koray K., Yiğithan G. Karamürsel Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nda eğitim gören Deniz Astsubay öğrencisi B.Ö. Karamürsel’de kasaplık yapan Levent Ç.

Ele geçen mühimmat

UYUŞTURUCU çetesi ihbar mailinin ardından yapılan baskında teğmenler Faruk Akın ile Sinan Efe Noyan’ın evinde 500 gram detashed plastik patlayıcı, 100 adet 9 mm fişek, “Alb. T.D’den gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin paşaya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini emekli binbaşı Ergenekon davasında tutuklusu Levent Bektaş ve Albay O.Y. üzerinden iletilecek, size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz” yazılı not kâğıdı ile PKK terör örgütüne ait kitaplar ele geçti. Teğmenler Alperen Erdoğan, Yakut Aksoy, Burak Düzalan ve Tarık Ayabakan’ın kaldığı evde ise 14 paket kubar esrar, 8 paket toz esrar, 19 adet Ekstacy ve captagon hap, gizli kamera ile çekilmiş cinsel içerikli görüntüler ele geçti.

Yarbay intihar etti

? AYNI soruşturma kapsamında tutuklanan Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’nda görevli Yarbay Ali Tatar, tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine serbest kalmıştı. Yarbay Tatar, savcılığın yaptığı itiraz üzerine hakkındaki yakalama kararının ardından intihar etmişti.

Perinçek’in emri

TEĞMENLER Alperen Erdoğan, Yakut Aksoy, Tarık Ayabakan ve Burak Düzalan’ın evde yapılan aramada ele geçen ve Ergenekon soruşturmasının 4’üncü iddianamesine konan belgede “Doğu Perinçek Başkanımızın emirleri” başlığı altında özetle şu ifadelere yer veriliyor: “İçerdekilere ve ailelerine yardımlar aksatılmasın ihtiyaca göre aidatlar arttırılsın. Atlas güvenlik, E. A. ve diğer emekliler hainleri bulmada aktif kullanılsın. Levent Bektaş’ın ekiplerinin yerine yeni ekipler kurulsun. Yeni timlerin oluşturulmasını M.E. Albay organize etsin. Poyrazköy’de kalan malzemeler korunaklı bölgelere dağıtılsın. Karargahın emri olmadan hiçbir operasyonel eylem yapılmayacak bu konuda son emir yetkisi Levent Bektaş’ındır. Devrimci karargahtaki çekirdek kadronun evleri ile Aydınlanma ve yeni adam kazanma evleri birbirinden ayrılacak, irtibatları kesilecek. ÇYDD’den gelen parasal kaynakların miktarlarının Perinçek’in emirleri doğrultusunda artırılması. A.O’nun mezun ettiği kız öğrencilerin kazandırılması için organizasyon yapılacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!