5.5 trilyonluk kadın

Güncelleme Tarihi:

5.5 trilyonluk kadın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Julia Roberts'a, hasılat rekorları kıran ‘‘En İyi Arkadaşım Evleniyor’’un devamı niteliğinde çekilecek olan ‘‘En İyi Arkadaşım Boşanıyor’’da oynaması için 20 milyon dolar

(5.5 trilyon TL) ödendi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi gören, hasılat rekorları kıran ‘‘En İyi Arkadaşım Evleniyor’’un devamı çekiliyor. Filmin gördüğü büyük ilgi üzerine kolları sıvayan yapımcılar, filmin başrolü için yine Julia Roberts'a teklif götürdüler. ‘‘Pretty Woman’’ filmiyle şöhrete kavuşan güzey yıldız da 20 milyon dolar, yani 5.5 trilyon TL karşılığında teklifi ‘‘Evet’’ dedi. Rekor ücrete anlaşma imzalayan Julia Roberts, böylece Hollywood'un film başına en fazla para kazanan kadın oyuncusu oldu. Julia Roberts'ın aldığı ücret, normalde erkek oyuncuların daha fazla para kazandığı Hollywood'da büyük yankı uyandırdı. 20 milyon dolar, Hollywood'da sadece Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Mel Gibson, Tom Cruise ve Will Smith gibi oyunculara ödeniyor.

KADINLARIN ZAFERİ

Julia Roberts'a 20 milyon dolar ödenmesi Hollywood'da kadınların zaferi olarak değerlendirildi. Yıllarca erkek oyunculardan az kazanan kadın oyuncular, 1970'li yıllarda Meryl Streep'in öncülüğünde isyan bayrağı açmıştı. Meryl Streep'in ücretler hakkındaki kampanyası kısa sürede ses getirmiş ve kadın oyuncular da büyük meblağlar karşılığında kamera karşısına geçmeye başlamıştı. Bu konuda ilk başarıyı ‘‘Yaratık’’ filminin ilkinde 5 milyon dolar karşılığında oynayan sigourney Weaver elde etmişti. Bu konudaki ilerlemeyi görmek için Weaver'ın bugünkü ücretine bakmak yeterli aslında. Ünlü aktris ‘‘Yaratık’’ filminin beşinci bölümünde oynaması durumunda 18 milyon dolar alacak.

Yıldızların ücret yarışı

Kadın oyuncular cephesinde ücret konusunda büyük bir rekabet yaşanıyor. Oynadığı film iyi gişe hasılatı yapar yapmaz oyuncular da fiyatlarını ikiye, hatta bazı durumlarda üçe, dörde katlıyorlar. Rekabette son durum ise şöyle. Roberts'ı, 18 milyon dolar istediğini açıklayan Weaver izliyor. Ama daha bu konu netleşmediği için, şimdilik ikinci sırada ‘‘Striptiz’’ filmi için 12.5 milyon dolar alan Demi Moore var. Moore, yeni filmi ‘‘Human Seeking Same’’de oynamak için de 12 milyon dolara imza attı. ‘‘Speed II’’ için 12 milyon dolar alan Sandra Bullock'un ücreti ise bu filmin başarısız olması nedeniyle 10 milyon dolara geriledi. Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlikte de başarılı olan Jodie Foster'ın bir filmde oynamak için istediği ücret ise 10 milyon dolar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!