4X4 sınıfının adayları

Güncelleme Tarihi:

4X4 sınıfının adayları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

BMW X3

Alman üretici BMW, X5’te kazandığı 4x4 tecrübesini küçük SUV sınıfındaki modeli X3’e de aktarmayı başardı. Daha otomobilvari bir duruşa sahip olan X3’te, üç farklı dizel motor seçeneği bulunuyor. Bu motorların içinde en çok dikkat çekeni ise 3.0 litre hacmindeki çift turbolu dizel motor. X3’e yüksek performans sağlayan bu motor aynı zamanda ekonomikliği ile de dikkat çekiyor. Diğer motor seçeneklerini ise 2.0 litre 177 beygir ve 3.0 litre 218 beygirlik dizel motorlar oluşturuyor.

CHEVROLET CAPTIVA

Chevrolet’nin Avrupa pazarında sattığı araçlar arasında en önemli modellerden biri olan Captiva, markanın birçok ilkini bir arada toplayan bir model. 2.0 litre 150 beygir gücündeki tek motor seçeneği ile Türkiye’de satılan Captiva, 5 ileri otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor. 7 kişilik oturma kapasitesine ulaşabilen araçta LT Medium ve LT High olmak üzere iki farklı donanım seçeneği mevcut.

DAIHATSU TERIOS

Segmentin en küçük ve en uygun fiyata sahip modeli olan Terios, tasarımı ve geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor. Öncüsüne göre daha büyük boyutlara kavuşan Terios, yeni motoru ile de dikkat çekiyor. 1.5 litre hacmindeki dizel motor 105 beygir güç üretiyor. DX ve SX olmak üzere iki farklı donanım seçeneğine sahip olan Terios, 5 ileri manuel şanzımanı standart olarak sunarken 4 ileri otomatik şanzımanı opsiyonel olarak alınabiliyor.

HYUNDAI TUCSON

Hyundai’nin, Kia Sportage modeli ile aynı teknik altyapıda geliştirdiği araç olan Tucson, bir şehirli 4x4 olarak dikkat çekiyor. Hafif arazi koşullarında da ilerleyebilen araç biri benzinli diğeri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. İkisi de 2.0 litre olan motorlardan benzinlisi 142 beygir, dizel versiyon ise 112 beygir güç üretiyor.

TOYOTA RAV4

Toyota’nın 4x4 segmentindeki başarılı temsilcilerinden biri olan RAV4 yeni versiyonu ile önceki nesilde yakaladığı büyük başarıyı sürdürmeyi hedefliyor. Biri dizel diğeri benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip olan RAV4’te 2.0 litre hacmindeki benzinli motor 152 beygir güç üretirken; 2.2 litrelik dizel motor 136 beygir gücünde. 4 ileri otomatik vites seçeneği sadece benzinli versiyonda sunuluyor.

SUZUKI GRAND VITARA

Suzuki’nin büyük bir operasyonla baştan yarattığı en önemli SUV modeli Grand Vitara, yeni görümü ve sunduğu özelliklerle sınıfın dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor. Öncüsüne göre daha büyük boyutlara kavuşan Grand Vitara, 2.0 litre hacmindeki tek motor seçeneği ile satılıyor. 140 beygir güç üreten bu motor 4 ileri otomatik veya 5 ileri manuel şanzıman seçenekleri ile tercih edilebiliyor.

HONDA CR-V

Segmentin en önemli modellerinden biri olan CR-V, geniş iç mekanı ve başarılı tasarımı ile dikkat çeken bir model. Üçüncü nesli ile kompakt 4x4'ler arasındaki yerini sağlamlaştıran CR-V yüksek yapısı ile şehir içinde güven veren bir oturma pozisyonu sunuyor. Markanın geliştirdiği ileri teknoloji ürünü motorları ile de dikkat çeken araç, 2.0 litre 150 beygir benzinli ve 2.2 litre 140 beygir gücündeki iki farklı motor seçeneği ile satılıyor. Benzinli motor otomatik şanzımanı standart olarak sunarken dizelde sadece manuel şanzıman seçeneği bulunuyor.

HYUNDAI SANTAFE

Baştan aşağı yenilenerek büyük bir değişime uğrayan SantaFe, öncüsüne oranla sunduğu lüks ve konfor ile dikkat çekiyor. Büyüyen boyutları ile 7 kişilik oturma alanı sunabilen araçta tek motor seçeneği yer alıyor. 2.2 litre hacmindeki dizel motor 150 beygir güç üretiyor. Manuel kullanıma da olanak tanıyan 5 ileri otomatik şanzıman SantaFe’de standart olarak sunuluyor. Araçta Select, Style ve Style Max olmak üzere üç farklı donanım seviyesi mevcut.

KIA SORENTO

Dünya’da birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de iki yıl boyunca 4x4 sınıfında en çok satılan model olmayı başaran Sorento, yenilenerek başarısını daha da artırmayı hedefliyor. Uygun fiyatı ve sunduğu donanımlarla sınıfın en iddialı modellerinden biri olan araçta 2.5 litre 170 beygir gücünde dizel motor görev yapıyor. 5 ileri otomatik şanzımanı standart olarak sunan Sorento’da Active, Premium ve Superior olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği bulunuyor. Sorento'da ömür boyu garantili olarak satışa sunuluyor.

NISSAN QASHQAI

Nissan'ın göçebe bir kabileden esinlenerek isimlendirdiği modeli Qashqai, kompakt boyutlarda olmasına rağmen yüksek yapısı ile büyük bir 4x4 gibi duruyor. 1.6 litre 115 ve 2.0 litre 140 beygir gücünde iki farklı benzinli motora sahip olan Qashqai'nin Visia, Tekna ve Tekna Executive olmak üzere üç farklı donanım seçeneği mevcut. Qashqai 1.6 litrelik versiyonda iki tekerlekten çekişli olarak ilerlerken; 2.0 litrelik versiyonda ise 4 tekerlekten çekişli olarak kullanılıyor.

LAND ROVER FREELANDER 2

Land Rover'in en küçük modeli olan Freelander 2, geçirdiği büyük değişim sonrası ağabeyi Range Rover ile olan benzerliğini bir kat daha arttırdı. Daha çok şehirli bir yapıya sahip olan Freelander 2 off-road koşullarında da zorlanmadan ilerleyebiliyor. İç mekanında ağabeyi Range Rover'dan birçok ortak parçanın kullanıldığı araçta tek motor seçeneği ile satılıyor. 2.2 litre hacmindeki bu dizel motor 160 beygir güç üretiyor. Freelander 2'de GS, XS ve HSE olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği bulunuyor.

OPEL ANTARA

General Motors bünyesindeki Opel'in Chevrolet Captiva ile ortak geliştirdiği 4x4 modeli Antara, şehirli tasarımı sayesinde kaba 4x4 modellerden çok daha farklı bir yapı sergiliyor. 2.0 litre 150 beygir dizel ve 3.2 litre 227 beygir gücünde benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Her iki motor seçeneğinde de Active Select isimli otomatik şanzıman sistemi standart olarak sunuluyor. Captiva tek donanım paketine sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!