4X4 SINIFI OTOBİL ADAYLARI SSANGYONG KYRON

Güncelleme Tarihi:

4X4 SINIFI OTOBİL ADAYLARI SSANGYONG KYRON
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 00:00

Koreli üretici SsangYong’un başarılı SUV modeli Kyron, lüks 4x4 modellere yakın kullanım özellikleri ve konforu ile ön plana çıkıyor. Mercedes’ten aldığı teknik destek ile kısa sürede başarılı bir marka haline gelen Kyron’da 2.0 litre hacminde ve 140 beygir gücünde dizel motor görev alıyor. İki tekerlekten ya da dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilen Kyron’da tek donanım paketi bulunuyor. Otomatik vites seçeneği ise isteğe bağlı donanım dahilinde alınabiliyor.

DODGE NITRO: Dodge’nun yeni silahı Nitro’nun çizgileri güncel SUV’lerden daha farklı duruyor. Erkeksi görünüşüyle maço bir otomobil olarak değerlendirilen Nitro, çapraz ızgara şeklindeki panjuru, belirgin çamurluk bombeleri, büyük gövdesi ve yüksek cam seviyesi ile yer aldığı sınıfta farkını ortaya koyuyor. Nitro, Türkiye’ye sadece 2.8 litre 177 beygir gücündeki dizel motor seçeneği ile geliyor. 5 vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan Nitro, normal modda 2 tekerlekten çekişli olarak ilerlerken, iç mekandaki düğme yardımı ile istenildiğinde 4 tekerlekten çekişli olarak da kullanılabiliyor.

PEUGEOT 4007: Mitsubishi’yle ortak geliştirilen ve Avrupa’da geçtiğimiz yıl satışa sunulan 4x4 modeli 4007, tasarımı ve konforu ile ön plana çıkıyor. Peugeot’nun orta sınıftaki temsilcisi 407’nin tasarımından izler taşıyan 4007’de 2.2 litre hacminde HDI motor dörev yapıyor. Peugeot 4007, yüksek konforu, çekiş sistemi ve SUV segmentine uygun yüksek donanım seviyesi ile dikkat çekiyor.

VOLKSWAGEN TIGUAN: Volkswagen’in SUV sınıfındaki ikinci temsilcisi olan Tiguan, kompakt boyutlarına rağmen sunduğu geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor. Hem 140 beygirlik 2.0 litre TDI dizel hem de 150 beygirlik 1.4 litre TSI benzinli otorla tercih edilebilen Tiguan, ayrıca ister 4X4 ister sadece önden çekişli olarak da alınabiliyor. ’Sport&Style’, ’Track&Field’ ve ’Fun&Function’ olmak üzere 3 farklı donanım paketi Tiguan’da tercih edilebiliyor.

OPEL ANTARA

Dinamik ve çekici tasarım, fonksiyonellik ve yüksek sürüş pozisyonunu çarpıcı bir teknoloji ile akıllı bir 4X4’te toplayan Opel, Antara ile Avrupa’da en hızlı büyüyen segmentlerden birinde yer almayı planlıyor. Opel Antara’da 2 farklı motor seçeneği bulunuyor. Bunlardan ilki olan benzinli motor, 3.2 litre hacminde 6 silindirli ve 224 beygir gücünde. Bu motor ’Active Select’ otomatik şanzıman ile donatılmış. Bir diğer seçenek ise yine Active Select şanzıman ile sunulan olan 150 beygir gücündeki 2.0 litrelik Common-rail turbo dizel motor.

MERCEDES GLK: Kaslı ve sert çizgileriyle klasik G Serisi’ni çağrıştıran GLK, modern Mercedes binek modellerinin hatlarını da taşıyor. GLK’nın tasarımı ve ölçüleri arazide yüksek hareket kabiliyeti sağlarken, dört tekerlekten çekiş sistemi ’4MATIC’ de aracın asfalt ve arazide beklenen performansı sunmasına imkan veriyor. Güçlü ve ekonomik 4 ve 6 silindirli motorlarla donatılan GLK 320 CDI modelinde kullanılan V6 dizel motor, 224 beygir güç ve 540 Nm tork üretiyor. GLK’nın tüm modelleri standart olarak ileri vitesli otomatik şanzıman ’7G-TRONIC’ ile donatılıyor.

NISSAN QASHQAI: Japon Nissan’ın Crossover segmentindeki modeli Qashqai, kompakt boyutlarıyla birlikte tam bir şehir içi 4x4’ünü tanımlıyor. Qashqai, motor seçeneklerine göre 4x2 ya da 4x4 olarak tercih edilebiliyor. 1.5 litre dizel, 1.6 litre benzinli, 2.0 litre benzinli ve 2.0 litre dizel otomatik vitesli motor seçeneklerine sahip olan Qashqai’de ’Visia’, ’Tekna’ ve ’Tekna Executive’ olamk üzere üç farklı donanım paketi bulunuyor.

CHEVROLET CAPTIVA

Chevrolet’in Avrupa pazarında sattığı araçlar arasında en önemli modellerden biri olan Captiva, markanın birçok ilkini bir arada toplayan bir model. 2.0 litre 150 beygir gücündeki tek motor seçeneği ile Türkiye’de satılan Captiva, 5 ileri otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor. 7 kişilik oturma kapasitesine ulaşabilen araçta LT Medium ve LT High olmak üzere iki farklı donanım seçeneği mevcut.

RENAULT KOLEOS

Renault’un ilk kez girdiği 4x4 segmentindeki temsilcisi Koleos, Kore’de üretiliyor. 4X4 aktarma sistemli, 2.0 dCi dizel motorun 150 ve 175 beygir güç üreten iki versiyonu bulunuyor. 150 beygirlik versiyonda otomatik şanzıman yer alıyor. Aktif ve pasif güvenlik donanımlarını içeren Renault Koleos’ta yer alan otomatik dört tekerlekten çekiş sistemi, ESP’nin devreye girmesinden önce tutunma kayıplarını düzelterek, aktif güvenliğe katkı sağlıyor.

FORD KUGA

Ford’un Avrupa pazarı için özel olarak geliştirdiği Kuga, Türk tasarımcı Murat Güler’in imzasını taşıyor. Kuga, her türlü yol koşuluna adaptasyonunu, Haldex sistemi ile birlikte çalışan entegre elektronik sistemler ile sağlıyor. 2.0 litre 140 beygir gücündeki TDCi motor ile donatılan Kuga, Focus modelinde olduğu gibi oldukça yüksek yol tutuş özellikleri sergiliyor. Kompakt yapısı ile oldukça şehirli bir görüntü çizen Kuga, MPV’nin fonksiyonelliği ile otomobilin kıvraklığını bir arada sunuyor.

DAIHATSU TERIOS

Segmentin en küçük ve en uygun fiyata sahip modeli olan Terios, tasarımı ve geniş iç mekanı ile farkını ortaya koyuyor. Öncüsüne göre daha büyük boyutlara kavuşan Terios, yeni motoru ile de dikkat çekiyor. 1.5 litre hacmindeki dizel motor 105 beygir güç üretiyor. DX ve SX olmak üzere iki farklı donanım seçeneğine sahip olan Terios, 5 ileri manuel şanzımanı standart olarak sunarken 4 ileri otomatik şanzımanı opsiyonel olarak alınabiliyor.

KIA SPORTAGE

Koreli Kia, Sorento ile yakaladığı başarıyı küçük modeli Sportage ile de sürdürmeyi başardı. Sahip olduğu donanımlar ve uygun fiyatı ile sınıfın cazip 4X4’lerinden biri olan Sportage, 2.0 litre 112 beygir gücündeki tek dizel motor seçeneğine sahip. Araç ürettiği gücü 4 ileri otomatik şanzımanla yola aktarıyor. Kia Sportage ’EX’ ismindeki tek donanım paketi ile alınabiliyor.

LAND ROVER FREELANDER II

Land Rover’in en küçük modeli olan Freelander, tasarımında ağabeyi Range Rover’den izler taşıyor. Arazi ruhunu yansıtan bir marka olan Land Rover’in bu küçük modeli daha çok şehirli bir yapıya sahip. İç mekanda da sportif detaylarla süslenen Freelander, tek motor seçeneği ile satılıyor. 2.2 litre hacmindeki bu dizel motor 160 beygir güç üretiyor. Otomatik vitesin standart olarak sunulduğu araçta ’GS’, ’XS’ ve ’HSE’ olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi bulunuyor.

HYUNDAI SANTA FE

Baştan aşağı yenilenerek büyük bir değişime uğrayan Santa Fe, öncüsüne oranla sunduğu lüks ve konfor ile öne çıkıyor. Büyüyen boyutları ile 7 kişilik oturma alanı sunabilen araçta tek motor seçeneği yer alıyor. 2.2 litre hacmindeki dizel motor 150 beygir güç üretiyor. Manuel kullanıma da olanak tanıyan 5 ileri otomatik şanzıman Santa Fe’de standart olarak sunuluyor. Araçta Select, Style ve Style Max olmak üzere üç farklı donanım seviyesi mevcut.

HYUNDAI TUCSON

Hyundai’nin, Kia Sportage modeli ile aynı teknik altyapıda geliştirdiği araç olan Tucson, bir şehirli 4X4 olarak pazarda yer alıyor. Hafif arazi koşullarında da ilerleyebilen araç tek dizel motor seçeneği ile satılıyor. 2.0 litre hacmindeki bu motor 150 beygir güç ve 310 Nm tork üretiyor. 4x2 ya da 4x4 olarak da tercih edilebilen Tucson, ’Select’ ve ’Style’ olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunuyor. Otomatik vites isteğe bağlı olarak tercih edilebiliyor.

MITSUBISHI OUTLANDER

Sıra dışı tasarımı ile Mitsubishi’nin en fazla dikkat çeken modellerinden biri olan Outlander, hem bir şehirli araç olmayı başarıyor hem de markanın sahip olduğu 4X4 teknolojisi sayesinde hafif arazi koşullarında ilerleyebiliyor. Araçta, 2.0 litre 140 beygir gücünde tek dizel motor seçeneği görev yapıyor. Outlander tek donanım paketine sahip.

NISSAN

X-TRAIL

Nissan’ın sahip olduğu 4X4 tecrübesini aktardığı araçlardan biri olan X-Trail, köşeli dış tasarımı ve sıra dışı iç dizaynı ile dikkat çekiyor. X-Trail, 2.0 litre 140 beygir gücünde benzinli ve 2.0 litre 150 beygir gücünde dizel motor seçeneklerine sahip. Araç ’SE’ ve ’LE’ olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunuyor. Her iki modelde de otomatik şanzıman standart olarak araçta yer alıyor.

HONDA

CR-V

Segmentin en önemli modellerinden biri olan CR-V, geniş iç mekanı ve başarılı tasarımı ile dikkat çeken bir model. CR-v, yüksek yapısı ile şehir içinde güven veren bir oturma pozisyonu sunuyor. Markanın geliştirdiği ileri teknoloji ürünü motorları ile de dikkat çeken araç, 2.0 litre 150 beygir gücündeki tek benzinli motor seçeneği ile satılıyor. Araç ürettiği gücü 4 ileri otomatik şanzıman ile yola aktarıyor.

SUZUKI GRAND VITARA

Suzuki’nin büyük bir operasyonla baştan yarattığı en önemli SUV modeli Grand Vitara, yeni görümü ve sunduğu özelliklerle sınıfının önemli arasında yer alıyor. Öncüsüne göre daha büyük boyutlara kavuşan Grand Vitara, 2.0 litre hacmindeki 140 beygir benzinli ve 1.9 litre 120 beygir dizel motor seçenekleri ile satılıyor. Benzinli versiyon 4 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor.

SUBARU FORESTER

Simetrik dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde başarılı yol tutuşuyla öne çıkan Forester, bunu aynı zamanda fazla yüksek olmayan karoserine borçlu. Asfalt kullanımı düşünülerek tasarlanan Forester’da 2.0 litre 158 beygir, 2.5 litrelik turbo 230 beygir benzinli motor seçenkelerinin yanı sıra 2.0 litre 147 beygirlik dizel motor seçeneği görev yapıyor. Araçta ’Trend’, ’Comfort’ ve ’Limited’ olmak üzere üç farklı donanım seçeneği mevcut.

VOLVO XC70

S60 modelinin karoseri üzerinde üretilen V70 station modelin 4X4 versiyonu olan XC70, otomobil konforu ile bir 4X4’ün yeteneklerini bir arada sunmayı başarıyor. Büyük bir bagaj hacmine sahip olan XC70’de iki farklı motor seçeneği mevcut. 2.5 litre hacmindeki benzinli motor 210 beygir güç üretirken dizel seçeneğini oluşturan yine aynı hacimli motor, maksimum 185 beygir güç üretiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!