493 askerin ismi 15 gün önce bildirilmiş

Güncelleme Tarihi:

493 askerin ismi 15 gün önce bildirilmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 00:38

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ağustos ayında yapılması planlanan YAŞ öncesinde, Gülen Cemaati’yle bağlantısı tespit edilen 493 askerin ismini, Genelkurmay’a bildirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

2010 yılındaki KPSS’deki kopya iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından başlatılan soruşturmada 3277 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler arasında 493’ünün asker eşi olduğu belirlendi. Başsavcıvekili Necim Cem İşçimen ve Savcı Erkman imzasıyla, önümüzdeki Ağustos ayında yapılacak YAŞ toplantısı öncesinde söz konusu askerlerin isimleri, Genelkurmay Başkanlığına Haziran ayının sonunda “gizli” bir yazıyla gönderildi.

MASAK’TAN HİMMET RAPORU
Gönderilen yazıya göre, söz konusu askerlerin eşlerinin, Gülen Cemaati ile bağlantılarının tespit edildiği, MASAK’tan gelen raporlarda, askerlerin de himmet trafiğine katıldığına ilişkin bilgilere ulaşıldı. Genelkurmay’a gönderilen isimler arasında Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliğinde görev yapan Hâkim Albay Mehmet Oğuz Akkuş’un da ismi yer aldı.

TASFİYEYi ANLADILAR
Savcılık kaynakları, Genelkurmay’a gönderilen asker listesinde yer alan isimlerin büyük bir bölümünün de darbe girişiminde bulunduğunu belirtti. Kaynaklar, “YAŞ toplantısında, söz konusu askerlerin tasfiye edileceği beklenmekteydi” değerlendirilmesi yaptı. KPSS soruşturmasına ilişkin hazırlanan ilk iddianamede, 120 sorudan 100 ve net üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan 196’sının iletişim adresleri ‘askeri kurum ve lojmanları’ iletişim adresi olarak yer almıştı. 2010 KPSS sorularının dağıtıldığı merkezlerden biri olduğu iddia edilen Düşünce ve Hamle Derneği’ndeki haberli arama yaptığı belirtilen Komiser Öner Güven de darbe girişimi ardından tutuklandı. Güven, soruşturmanın ilk başlarında 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. 

BAKMADAN GEÇME!