48 yıldır içme suyu bekleyen köy

Güncelleme Tarihi:

48 yıldır içme suyu bekleyen köy
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2008 12:05

ARDAHAN’ın Çıldır ilçesine bağlı Meryem Köyü sakinleri, 48 yıldan beri içme suyu özlemi çekiyor. İçme suyu ihtiyacını köy yakınındaki göletten karşıladıklarını belirten Muhtar Ensar Korkut, “Köyümüze içme suyu şebekesi kurulması için 1960 yılından beri başvuruda bulunmadığımız makam kalmadı. Geçen yıl birkaç kilometre boru döşeyip gittiler, sonra da kimseden ses çıkmadı. Yıllardır pis su içiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çıldır’a 10 kilometre uzaklıktaki 25 haneli Meryem Köyü'nde su kaynağı olmadığı için sondaj yapılması gerektiğini anlatan Muhtar Ensar Korkut, yıllardır ihmal edildiklerini ileri sürdü. Eriyen kar sularından yararlanmaları için Kaymakamlığın birkaç yıl önce bir proje hazırladığını, ancak çalışmaların yarım kaldığını kaydeden Muhtar Korkut şikayetini şöyle dile getirdi:
“Kaymakamlık geçen yıl köy çevresine birkaç kilometre boru döşetti, sonra da tüm çalışma durdu. Başvurmadığımız yer kalmadı ama hiçbir sonuç alamadık. Yıllardır içme suyu ihtiyacımızı köy yakınındaki göletten sağlıyoruz. Göletteki su bitince de çevre köylerden traktör, at arabası ve eşek sırtında su taşıyoruz.”

Oy istemek için köye gelen siyasetçilerin verdikleri sözleri tutmadığını anlatan köylülerden Yavuz Yüce ise, “Siyasetçiler ‘Oy verin su getirelim’ dedi. Hepimiz oy verdik ama 6 yıl geçti ne gelen var ne de giden. Oyumuzla milletvekili seçilenler, milletin derdini unuttu. Siyasiler sözlerini yerine getirmedi” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Çıldır Kaymakamlığı, Meryem Köyü'nün içme suyu sorununun önümüzdeki yıl çözüleceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!