45 yıldır hastanede yatıyor

Güncelleme Tarihi:

45 yıldır hastanede yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 00:00

Kronik akciğer rahatsızlığı teşhisiyle yatırıldığı Bursa Devlet Hastanesinde 45 yıldır tedavi gören 67 yaşındaki Abdullah Kozan, 2014 yılına da hastanede girmeye hazırlanıyor. Abdullah Kozan hastaneye girdiği ilk yıl, Süleyman Demirel Başbakan olarak ilk hükümetini kurmuştu.

Haberin Devamı

Yıllardır kaldığı hastaneyle adeta özdeşleşen Kozan, gündemi hasta yatağının başındaki televizyondan izleyip, hastane koridorlarında gezerek gününü geçiriyor. Abdullah Kozan, 1968 yılında askerliğini bitirdikten sonra rahatsızlanarak, İnegöl Devlet Hastanesine gitti. Buradan Bursa Devlet Hastanesine sevk edilen Kozan'a kronik akciğer rahatsızlığı teşhisi kondu. Hastaneye yattığı dönemlerde Süleyman Demirel'in başbakanlığındaki 30. hükümet görev yaparken bugün Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki 61. hükümeti gören Kozan, 2014 yılına da hastanede girmeye hazırlanıyor.

45 YILDIR AYNI HASTANEDE / Foto Galeri

Ömrünün büyük bölümünü hastane odasında geçiren, yıllardır gündemi hasta yatağının başındaki televizyondan izleyen Kozan, akülü tekerlekli sandalyeyle hastane koridorlarında gezerek, gününü geçirmeye çalışıyor. Tedavi gördüğü sürede 17 başhekim, çok sayıda hemşire ve doktorla tanışan, adeta hastaneyle özdeşleşen Kozan, 45 yıldır aynı hastanede makineye bağlı olarak tedavi görmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

“BAŞIM AĞRIDIĞI İÇİN HASTANEYE GELMİŞTİM"

Akrabalarının o günden bu yana hiç ilgi göstermediği, ziyarete dahi gelmediği Kozan, “Bir saatliğine başım ağrıdığı için hastaneye gelmiştim. Dr. Rüştü Burlu beni gördü ve akciğerimdeki rahatsızlığı söyleyerek hastaneye yatırdı. Normalde çok sağlıklıydım, istediğim gibi dolaşıyordum. Yıllardır buradayım. 2014 yılı hayırlı uğurlu olsun. Bu sene de hastanedeyim, ne zaman çıkacağımı da Allah bilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!