43 tornavida 2 indirim

Güncelleme Tarihi:

43 tornavida 2 indirim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 01:32

Eşini 43 yerinden tornavidayla yaraladığı için kasten cinayete teşebbüsten yargılanan kocaya, eşinin telefonunda olmayan mesaj tahrik sayılıp ve mahkemedeki ‘iyi hali’ gerekçe gösterilerek indirim uygulandı.

Haberin Devamı

Boşanmak isteyen 4 çocuğunun annesi Hasret Kara’yı, 2014 yılında 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara, kasten cinayete teşebbüsten yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Dava dün İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Karar öncesi son sözleri sorulan Yakup Kara, “Ambulansı bile beklemeden Hasret’i kendi imkânlarımla hastaneye gönderdim. Kendisini öldürmek istemedim. Kendisi beni cezaevinde de 7-8 kere ziyaret etti. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum” diyerek kendini savundu.

CEZA İNDİKÇE İNDİ

Mahkeme heyeti Yakup Kara’ya nikâhlı eşini öldürmeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak sanığın eylemi teşebbüste kaldığı için ceza 18 yıla indirildi. Mahkeme, sanığın eylemini kapılmış olduğu hiddet ve şiddetli elemin etkisiyle tahrik altında işlediğini ve duruşmalardaki tutumunu da indirim nedeni sayarak cezayı 11 yıl 3 aya indirdi. Hasret Kara’nın avukatlarından Perihan Meşeli, duruşma çıkışı, “Geçmişinde bu kadar çok suça karışmış bir sanığa otomatik olarak iyi hal indirimi uygulandı. Bu bir erkeklik indirimidir” diyerek temyize gideceklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘TAKIM ELBİSE İNDİRİMİ’

Avukat Meriç Eyüpoğlu ise, “Hasret kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınlardan bir tanesi olabilirdi. Cezanın miktarından ziyade, bu davalardaki cinsiyetçiliği, kamuoyunun gündemine getirmek ve bunu değiştirmek istiyoruz. Haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi işte bu cinsiyetçiliğin tezahürü. Sadece takım elbiseli olduğu için iyi hal indirimi aldı. Bu davada uygulanan haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi, sanığın ‘telefonunda mesaj gördüm’ demesiyle uygulandı. Hasret’in telefonunda mesaj yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!