42 bin öğrenciye sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

42 bin öğrenciye sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

1992 yılında kurulan Ayhan Şahenk Vakfı, son bir yıl içinde 42 bin öğrenciyi muayene ettirdi. 45 okulda ilköğretim okulunda yapılan sağlık taraması sonucunda on binlerce öğrenci genel sağlık taramasından geçirildi.

Vakıf ayrıca yardıma muhtaç semtler ve kurumlarda ücretsiz sağlık taraması yapmaya devam ediyor. Ayhan Şahenk Vakfı Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, ‘‘Sağlık taraması için ilk önce maddi imkanları yetersiz olan okulları seçiyoruz. Okullar kapandığı zaman ise vakıf araçları, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve fakir semtleri geziyor’’ dedi.

Vakıf bütün sağlık taramalarını tanesi 100 bin dolar (yaklaşık 28 milyar lira) olan üç araçla gerçekleştiriyor. 'Göz tarama ve muayene aracı', son teknolojiyle donatılmış aletlerle donatılmış. Burada muayene edilen öğrencilerdin maddi durumları iyi değilse gözlük ve ilaç parası da vakıf tarafından karşılanıyor. 'Genel sağlık aracı' da çocukları tepeden tırnağa muayene ediyor. 'Ana-çocuk sağlık' aracı ise küçük yaştaki çocukların muayenesinin yanısıra, annelerinin de sağlık kontrollerini yapıyor.

Genel sağlık aracında eko, idrar ve kan tahlilinin de yapıldığını belirten Zafer Nuri Eraslan, araçlarda 3'ü hemşire ve 3'ü sağlık için yardımcı olacak eğitimli elemanları olmak üzere toplam 9 kişi görev yaptığını belirtti. Eraslan, vakfın Marmara Üniversitesi'nin yanısıra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile de işbirliği yaptığını söyleyerek, ‘‘Maddi durumu yetersiz olan kişilere ameliyat yapılacağı zaman vakfımız bunları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde ameliyat ettiriyor’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!