401 numaralı otel odası cinayeti davasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

401 numaralı otel odası cinayeti davasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 16:36

İstanbul’da bir otel odasında, kendini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtarak kadınları istismar ettiği iddia edilen Cüneyt Pala’nın öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul’da bir otel odasında kendisini manken ajansı sahibi olarak tanıtıp para karşılığında kadınlara istismarda bulunduğu iddia edilen Cüneyt Pala’nın bir otelin 401 numaralı odasında öldürülmesine ilişkin davada savcı “ağır tahrik” indirimi istedi. Savcı, sanıklardan Dilek D.’nin “ağır tahrik altında adam öldürmek” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle, diğer sanık Gülşah Ş.’nin ise “haksız tahrik altında yaralamak”  suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

BİLİRKİŞİ, “CÜNEYT PALA’YI ÖLDÜRMEYE YÖNELİK DÜŞÜNCELERİ YOKTU”

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Gülşah Ş. ile D. ve avukatları katıldı. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda Cüneyt Pala’nın ölmeden önce iki sanıkla da birlikte yazıştığı, kendilerini kandırmaları sonucu rızaları doğrultusunda ilişkide bulunduğu anlatıldı. Daha sonra Cüneyt Pala’nın her iki sanıktan da para istediğinin belirtildiği bilirkişi raporunda, “Bu nedenle sanıklar Gülşah Ş. ile Dilek D. dijital eşyalarındaki görüntüleri ele geçirmek amacıyla hareket etmiştir. Başlangıç aşamasında her iki sanığın da maktul Cüneyt Pala’yı öldürmeye yönelik bir düşüncelerinin söz konusu olmamaktadır. Amaçları sadece CD görüntülerini elde etmeye yöneliktir” denildi.

Haberin Devamı

CİNAYET AĞIR TAHRİK ALTINDA İŞLENDİ”

Esas hakkında mütalaasını açıklan savcı, dava konusu olayda ilk etapta sanık Dilek D.’nin öldürme kastının bulunmadığını, her iki sanığın dijital verileri almaya yönelik bir davranış içerisinde olduklarını belirtti. Ancak olayın sanıkların planladıkları şekilde cereyan etmediğini mütalaasında anlatan savcı, otel kapısının maktul Cüneyt Pala tarafından açılması üzerine spontane bir biçimde gelişmeye başladığını ifade etti. Dava dosyasın göre sanıklardan Dilek D.’nin ağır hakız tahrik altında cinayeti işlediğini belirten savcı, Dilek D.’nin müebbet hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Diğer sanık Gülşah Ş..’nin ise yaralama eyleminde bulunduğunu mütalaasında açıklayan savcı, sanığın 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada söz alan sanıklardan Dilek D., bir an böyle bir şey yapmak istemediğini belirterek, “Bunu nasıl kanıtlarsınız bilmiyorum. Ancak tahliyemi talep ediyorum” dedi. Diğer sanık Gülşah Ş. de tahliyesini talep etti. Her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, savcının esas hakkındaki görüşüne karşı avukatların savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 41 yaşındaki Cüneyt Pala’nın İnstagram üzerinden kendisini manken ajansı sahibi gibi göstererek, 32 yaşındaki Dilek D.'ye mesaj attı. Yüzünü beğendiğini söyleyerek, bir otel odasında buluştuğu D.'nin fotoğraflarını çeken Pala, ayrıca bunun için D.'den 30 bin TL para aldı. Bir süre sonra mankenliğe başlayamayan D., Pala ile bir başka otelde tekrar buluştu ve burada Pala'nın tacizine uğradı. Daha sonra, Instagram'dan açtığı sahte bir hesapla Pala'nın takip ettiği kişileri araştıran D., Hatay'da yaşayan bilgisayar mühendisliği öğrencisi 22 yaşındaki Gülşah Ş.'ye ulaştı ve onun da mankenlik vaadiyle kandırıldığını öğrendi. Gülşah Ş.'yi İstanbul'a gelmeye ikna eden D., Ş.'nin Pala ile buluşmasını sağladı. İki kadın otel buluşması önce plan yaptı. Pala artık Gülşah ile görüşmediği için, Dilek D., Cüneyt Pala ile buluşacaktı. Sonrasında, Gülşah Ş. ikilinin kaldığı odaya gidecek, kapıyı Dilek açacaktı. Böylece iki kadın yanlarında getirdikleri biber gazı ve bıçakla Pala'yı kontrol altına alıp cep telefonuyla bilgisayarını ve ona fotoğraflar için verdikleri paralarını alıp kaçacaklardı. Ancak iki kadının planı, otel odasının kapısını Dilek değil Cüneyt Pala'nın açmasıyla bozuldu. Kapıda Gülşah'ı gören Pala öfkelendi. Biber spreyini kullanan kadınlar, Cüneyt'in darpları nedeniyle yaşanan boğuşmada gazdan etkilendi. Boğuşma sonrası Cüneyt Pala, art arda aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. Otel lobisinde inerek ambulans ve polisi arayan kadınlar gözaltına alınarak tutuklandı. Soruşturma savcısı iki kadın hakkında "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!