40 yıllık ortaklara onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

40 yıllık ortaklara onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2002 11:49

Aralarında Manzaralı Oda, Günden Kalanlar, Howards End'in de bulunduğu bir çok filme, biri yapımcı, diğeri yönetmen olarak imza atan sinemanın iki efsane ortağı James Ivory ve İsmail Merchant, Bafta Onur Ödülü'ne değer görüldü.

Haberin Devamı

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi'nin (The British Academy of Film & Television Arts) verdiği Bafta, İngiliz film endüstrisinin en saygın ödülü olarak kabul ediliyor. Merchant -Ivory ikilisinin bu yıl değer görüldüğü Onur Ödülü daha önce Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Steven Spielberg gibi ustalara da verilmişti.

Yönetmen James Ivory, her ne kadar, hem filmleriyle, hem de görünümüyle bir "İngiliz beyefendisi" izlenimi yaratsa da aslında California doğumlu. Ismai l Merchant ise Hindistan asıllı. Ortaklar, 1961 yılından bu yana birlikte çalışıyor. Merchant ve Ivory'nin filmleri, aralarında 6 Oscar'ın da bulunduğu bir çok ödüle değer gördüldü.

İkilinin, Altın Kap (Golden Bowl) ve Pamuk Marry (Cotton Marry) adlı filmleri geçen yıl sinemalarda gösterilmişti.

Haberin Devamı

James Ivory ve İsmail Merchant ikilisinin son çalışması, bu yıl Nobel Edebiyat Ödülü kazanan V.S. Naipaul'un romanından uyarlanan Mystic Masseur.

Bafta Ödülleri'ni kazananlar 24 Şubat'ta düzenlenecek törenle açıklanacak.

(bbc)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!