40 kez ağırlaştırılmış müebbet

Güncelleme Tarihi:

40 kez ağırlaştırılmış müebbet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 22:51

Yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov’a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 1555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Masharipov’un eşine de 40 kez müebbet istenen iddianamede Suriye’den gelen katliam talimatının Başakşehir’de bir hafıza kartı içinde, günlük ev kiralaması için 700 lirayla birlikte teslim edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca Ortaköy’deki eğlence mekânı Reina’da meydana gelen katliama ilişkin soruşturma tamamlandı. Özbek asıllı saldırgan Abdulkadir Masharipov’un ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘nitelikli şekilde kasten adam öldürme’, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma, taşıma’ suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 1555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın da aralarında olduğu 4 şüphelinin 40’ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1548 yıldan 2385 yıla, diğer şüphelilerin ise birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7.5 yıl ile 27 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi. 51’i tutuklu 57 şüpheli hakkındaki iddianame İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

ATEŞ AÇARAK İÇERİ GİRDİ
İddianamedeki bilgilere göre Masharipov1 Ocak 2017’de DEAŞ terör örgütünün talimatı doğrultusunda saat 01.15 sıralarında Kalaşnikof’la Reina’nın kapısında ateş açarak içeriye girdi. Burada polis Burak Yıldız’ı şehit etti, ardından içeride eğlenen insanların üzerine otomatik tüfekle ateş ederek 39 kişiyi öldürdü, 79 kişiyi de yaraladı. Masharipov daha sonra kargaşadan yararlanarak taksiyle kaçtı.

ZIRH DELİCİ MERMİ KULLANDI
Masharipov’un zırhlı hafif taktik araçlara karşı geliştirilen zırh delici etkisi bulunan çekirdekli mermi kullandığı ve bu şekilde kalabalıkta birden fazla insanın tek atışla yaralandığı tespit edildi.

Katliam talimatının Suriye’deki Ebu Cihad kod isimli İslam Atabıev tarafından verildiği anlaşıldı. Masharipov 26 Aralık 2016’da DEAŞ terör örgütü militanıyla Başakşehir’de  buluştu. Kafkas kökenli Rusça konuşan terörist, Masharipov’a DEAŞ’ın Türkiye eylemlerini organize eden Ebu Cihad’ın katliam talimatının olduğu ses kaydını içeren hafıza kartı ile günlük ev kiralaması için 700 TL verdi. 

OĞLUNA DA TAVSİYE ETMİŞ
İddianamede şu ifadelere yer verildi: “DEAŞ terör örgütü internette Türkçe yayınladığı ‘Furat’ isimli videoda terör eylemini sahiplenmiştir. Videoda 10 Ocak 2017’de DEAŞ terör örgütü mensubu Abdulkadir Masharipov’un Reina’ya uzun namlulu silahla ateş ederek girişini gösteren görüntülerin de bulunduğu tespit edilmiştir. Masharipov’un 27 Aralık 2016’da 23.57’de bir veda videosu çekip intihar eylemi yapacağını söylediği, oğlunun da intihar
eylemi yapması tavsiyesinde bulunduğu tespit edilmiştir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!