40 eşeğin faili meçhul

Güncelleme Tarihi:

40 eşeğin faili meçhul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2002 01:44

Çeşme'nin Eşek Adası'ndaki 56 eşekten 40'ı esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Eşeklerin kesilip, halka satıldığı veya sucuk yapıldığı iddia ediliyor.

Tasmalılar da gitmiş

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde sahipsiz eşeklerin bırakıldığı ve turistlerin gözde ziyaret alanlarından biri olan Eşek Adası, katliam iddialarına konu oldu. Eşek Adası'yla iki yıldır yakından ilgilenen Alman Pro Animale Derneği'nin Türkiye Temsilcisi Can Ayalp (üstte), adada daha önce 56 eşek yaşadığını hatırlattı ve ‘‘Ancak şu anda sadece 16 eşek ve 3 sıpa var. 40 eşek kayıp. Eşeklerden 14'üne tasma takmıştık, üçü kalmış’’ dedi.

Eli satırlı kişiler

Eşeklerin su ihtiyacını gidermek üzere, adada güneş enerjisi ile otomatik su çekilen bir artezyen kuyusu yaptıran derneğin temsilcisi, ‘‘Balıkçılar kışın bazı teknelerin ada yakınında demir attığını, hatta birkaç kez ellerinde satırlarla bazı insanların dolaştığını görmüşler. Bu insanların eşekleri çalarak, etlerini sattıklarını iddia ettiler. Adada hayvan leşi veya iskeleti bulmamamız da bu iddiayı doğruluyor. Konu incelensin’’ diye ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!