40 bin kişiyi dolandırmışlardı 2 yıl sonra yeniden ortaya çıktılar

Güncelleme Tarihi:

40 bin kişiyi dolandırmışlardı 2 yıl sonra yeniden ortaya çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 08:08

Aylık 30-40 bin liralık kazanç vaadiyle, aralarında Tanju Çolak’ın da olduğu 40 bine yakın kişiyi dolandırmakla suçlanan Flexkom’un kurucuları 2 yıl aradan sonra yeniden ortaya çıktı.

Haberin Devamı

“Üye getir, para kazan” yöntemi ile binlerce kişiden 30 milyon liraya yakın para toplayan sistemin kurucuları bu kez Wee Conomy adı ile piyasaya girdi. Önemli bir bölümü yurtdışında yaşayan organizasyonun liderleri geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaptıkları toplantı ile start verdi. İzmit Gölcük ise çalışmaların başladığı ilk yer oldu.

Türkiye yapılanmasını, Almanya’da yaşayan Cengiz Ehliz’in oluşturduğu Flexcom hakkında çok sayıda dava ve savcılık soruşturması bulunuyor. Türkiye genelinde 40 bine yakın kişiden 400 TL ile 2 bin 500 TL toplayan, bazı üyelerden 50-100 bin TL toplayan Flexcom’a para kaptıranların hemen hiçbiri paralarını alamadı.

Kariyer basamakları hedefi konulan sistemde, 20 bin TL ödeyen kişinin ömür boyu ‘süper emeklilik’ hakkı kazanacağı belirtildi. Flexkom bayiliği alan çok sayıda kişi, satın aldıkları onlarca pos cihazı ile başbaşa kalırken, çok sayıda kişi işini kaybetti. Çin’de 60 dolara yaptırılan pos cihazları Türkiye’de bin 650 liraya satıldı. Birçok ailede ise, Flexcom’a yatırılan paralar nedeni ile sorunlar çıktı.

Haberin Devamı

Flexcom yetkilileri hakkında Ankara, Adana, İzmir, İstanbul gibi bir çoy yerde dava ve soruşturmalar sürerken, yeni bir isim altında yeniden faaliyete başladıkları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!