4 yaşındaki Ali, fosseptik çukurunda can verdi

Güncelleme Tarihi:

4 yaşındaki Ali, fosseptik çukurunda can verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 14:06

ANTALYA'da üzeri sacla kapatılan fosseptik çukuruna düşen 4 yaşındaki Ali Doğan Öztürk yaşamını yitirdi. Minik Ali'nin cesedi, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasının ardından çukurdan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Olay dün saat 18.00 sıralarında Habibler Mahallesi 5714 Sokak'ta meydana geldi. Sultan Öztürk, 4 yaşındaki oğlu Ali Doğan Öztürk ile birlikte Ünal Vapur adlı akrabalarının evine ziyarete gitti. Oyun oynamak için sokağa çıkan Ali Doğan öztürk'ün uzun süre sesini duyamayan anne, oğlunu aramaya başladı. Akrabalarıyla birlikte çocuğunu arayan Sultan öztürk, evin arka kısmındaki bir gecekondunun fosseptiğinin aktığı çukurun yanında oğlunun ayakkabısını buldu. Ali Doğan'ın çukura düşmüş olabileceği ihtimali üzerine olay yerine itfaiye çağırıldı.

Yaklaşık 2 saat çalışmayla fosseptik çukurundaki pisliği tahliye eden Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Ali Doğan Öztürk'ün cesedine ulaştı. Olay yerine gelen baba Ömer Öztürk ve anne Sultan Öztürk sinir krizi geçirirken, minik Ali'nin cansız bedeni otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından Ali Doğan'ın cenazesi babasına teslim edildi.

Haberin Devamı

Baba Ömer Öztürk, olayın sorumlularının cezasını çekmesini isterken, “Fosseptik çukurunun üzeri sadece sacla kapatılmış. Bu bir ihmal” diye ağladı. Minik çocuğun eniştesi Mehmet Aydoğan ise “50 YTL'lik bir kapak olsaydı bu facia yaşanmazdı. Sadece küçük bir sacla çukuru kapatmışlar. Herkesin çocuğunun başına gelebilirdi. Ama şu an Ali öldü. Başka Ali'ler ölmesin” diye tepki gösterdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!