4’ü birden gitti

Güncelleme Tarihi:

4’ü birden gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da önceki gece yaşanan don, iki kız kardeş ile onların erkek arkadaşlarının Boğaz'ın soğuk sularında boğularak ölmesine neden oldu.

KAZA Sarıyer'de önceki geceyarısından sonra saat 01.30'da meydana geldi. 23 yaşındaki Melih İyigün, 34 DNP 75 plakalı Mitsubishi marka otomobiliyle sözlüsü Melike Çelik ve onun kızkardeşi Çiğdem Çelik'i alarak Çiğdem'in Ankara'ya gidecek olan nişanlısı Tanzer Özcan'ı, Beşiktaş'a götürmek için yola çıktı. Hızla giden otomobil, Kazıklıyol olarak bilinen Çetin Emeç ve Demokrasi Şehitleri Caddesi üzerinde yolun buzlanması nedeniyle kontrolden çıktı.

Cesetleri çıkarıldı

Yoldan çıkan otomobil önce kaldırımı, sonra da demir direkleri aşarak kıyıdaki restoranlarla yol arasından denize uçtu. Boğazın soğuk sularına gömülen otomobildeki gençler boğularak öldüler. Dalgıçlar, Kıbrıs Girne Üniversitesi'nde okuyan 23 yaşındaki Melih İyigün, 28 yaşındaki Tanzer Özcan ve 18 yaşındaki Çiğdem Çelik'in cesedini çıkardılar. Dalgıçların bulamadığı 24 yaşındaki Melike'nin cesedi ise sabah 100 metre ileride bulunarak kıyıya çıkarıldı.

Gözü yaşlı aileler

Hayatlarının baharında trafik canavarına yenik düşen dört gencin cesedi Şişli Etfal ve İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Babaları emekli subay olan kız kardeşlerden Melike'nin, 5 yıl önce Sarıyer'in kalecisi Metin Mert ile 1 ay kadar nişanlı kaldığı öğrenildi. Acı haberi sabaha karşı alarak olay yerine gelen Melih'in annesi Leman İyigün ve Tanzer'in dayısı Denizlispor'lu futbolcu Zafer Tüzün sinir krizleri geçirdi. 4 gence mezar olan otomobil, sabah saatlerinde itfaiye tarafından denizden çıkarıldı.

Gazeteciler kaza yaptı

Sarıyerliler, her kış aynı yerde birçok kaza olduğunu belirterek belediyeye tepki gösterdiler ve ‘‘Bu gidişle Sarıyer'de genç kalmayacak’’ dediler. Bu arada kazayı görüntülemek için olay yerine gitmeye çalışan muhabirimiz Gökhan Karakaş ile şoförü Kenan Boyraz'ın bulunduğu otomobil de buzlanma nedeniyle kaza yaptı. Aracın takla atması sonucu yaralanan muhabirimiz Gökhan Karakaş (25) ile şoför Kenan Boyraz (35) kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Evlenmeyi beklerken birlikte öldüler

İşte Boğaz faciasının kurbanları. Ankara'da eğitim gören Tanzer Özcan'ı yolcu etmek üzere yola çıkan gençlerden hiçbiri kurtulamadı. Melih İyigün ve nişanlısı Melike Çelik ile Tanzer Özcan ve sözlüsü Çiğdem Çelik boğularak can verdiler. Nice umutları olan 4 genç, bir anda yok oldu...

Otomobil, babasının hediyesiydi

Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Melih İyigün'ün, sebze ve meyve ithalatçısı babasının hediyesi olan Mitsubishi otomobil 4 gence mezar oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!