4 tutuklama daha

Güncelleme Tarihi:

4 tutuklama daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 22:02

Yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün adliyeye çıkarılan ve savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 13 polisten 4’ü daha tutuklandı. Soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı böylece 39’a ulaştı.

Haberin Devamı

Operasyonda gözaltına alınan istihbaratçı bir polis de dinleme talebindeki imzanın kendisine ait olmadığını iddia etti. Belge incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, operasyon kapsamında istihbaratçı 50 polisin daha davet usulü ile çağrılarak sorgulanacağı belirtildi. 2’nci dalga operasyonuyla ilgili önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen 20 polisten 7’si savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmış, 13’ü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgularına önceki akşam başlanan polislerin işlemi sabah saat 06.00’ya kadar sürdü. Hâkim Cevdet Özcan, 13 şüphelinin sorgusunu tamamladıktan sonra kararı öğle saatlerinde açıklayacağını bildirdi, öğlen ise şüpheliler Metin Güneş, Ubeduyllah Çelik, Abdülkerim Anaçoğlu ve Serkan Durmaz’ın ‘kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek’ suçundan tutuklanmalarına karar verdi. Kararda şüpheli polisler Osman Kılıç, Seçkin Tesadif, Süleyman Bağlan, Şerif Yiğit, Akif Yılmaztürk, Emre Durak, Erhan Sazil, Hüseyin Duş ve İhsan Şirin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, serbest bırakılan polislere yurtdışına çıkmamak suretiyle adli kontrol altına alınmalarına da karar verdi.

Haberin Devamı

YASADIŞI ÖRGÜT, TANINMIŞ BİRÇOK KİŞİYİ DİNLEDİ

Mahkeme tutuklama gerekçesinde şüpheli polislerin görevlerine aykırı bir şekilde davranarak yasadışı olarak oluşturulan örgütün amaçlarına ulaşmak için kamuoyuna mal olmuş onlarca kişiyi dinledikleri belirtildi. Soruşturma dosyası içerisinde bulunan mevcut deliller ışığında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin bir raporu bulunduğu da anlatılan gerekçede rapordan da anlaşılacağı üzere şüpheli polislerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde görev yaptıkları ifade edildi. Mahkemenin tutuklama kararının devamında ise yasadışı kurulan örgütün suç örgütleriyle ilişkilendirildikten sonra bir kısmının gerçek kimlik bilgilerini gizlemek veya eksik yazmak ya da yanlış bilgi vermek suretiyle yargı mensuplarını da aldatacak şekilde iletişim tespit kararları aldırdıkları anlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!