4 trilyonluk özgürlük

Güncelleme Tarihi:

4 trilyonluk özgürlük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tüm dünyada başta çocuklar olmak üzere milyonlarca izleyicinin hayranlığını kazanan ‘‘Özgür Willy’’ filminin başaktörü Keiko, aynı filmdeki gibi, yıllar sonra yuvasına, İzlanda'ya döndü. Keiko, yıllardır içinde dönüp durduğu New Port'taki dev akvaryumuna veda etti ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin süper nakliye uçağıyla sağsalim İzlanda'ya getirildi. Keiko'nun müthiş yolculuğu, 14 milyon dolara (yaklaşık 3.8 trilyon TL) patladı.

Balinanın yuvaya dönüşünü örgütleyen ‘‘Özgür Willy Keiko Vakfı’’nın sözcüsü Diane Hammond, nakliye işleminin bitiminden sonra ‘‘Keiko çok iyi. Sekiz saatlik yolculuk gayet rahat geçti. Heimaey hayli rüzgarlıydı, ama sarsılsa da uçak başarılı bir iniş yaptı’’ dedi. Keiko'yu havaalanından limana götürecek olan kamyonun üzerine ‘‘Willie Evine Hoşgeldin’’ yazılı bir pankart asıldı.

Keiko, bundan böyle İzlanda'nın Westmann Adaları açıklarında, bir futbol sahası büyüklüğündeki açık havuzda doğal yaşamına alışmaya çalışacak. Katil balina, iki yaşındayken terk ettiği okyanusa hazır olduğunda, tamamen özgürlüğüne kavuşacak.

Katil balina türünden olan Keiko'nun Amerika'dan ayrılması ülke çapında büyük olay oldu. Bazı gazeteler, Keiko'ya tam sayfa yer ayırdılar. New Port'ta Oregon Akvaryumu'ndaki son gününde nazlı nazlı yüzen Keiko'ya veda ziyareti için ise uzun kuyruklar oluştu. Özellikle çocuklar Keiko'yu saatlerce seyretti ve açılan deftere veda notları yazdılar. Washington'un Marysville kentinden Connie Vieira adlı çocuk ise, Keiko'nun ülkesi İzlada'yı, İrlanda ile karıştırıp deftere ‘‘Özgün Willy'de çok başarılıydın. İrlanda'da da çok iyi işler yapacağına eminim...’’ diye yazdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!