4. sınıfta din dersi

Güncelleme Tarihi:

4. sınıfta din dersi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

8 yıllık kesintisiz eğitimin haftalık ders çizelgesi Milli Eğitim Bakanı Uluğbay'ın onayına sunuldu. Yeni çizelgeyle temel derslerin saatleri azalırken, toplu ve bireysel etkinliklere de yer veriliyor. İlköğretim 4. sınıftan itibaren, haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi okutulacak.

Bu yıl uygulamaya konulacak 8 yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretimde, ders saatleri de sil baştan değişiyor. Buna göre, temel derslerin saatleri azalırken, ilköğretimin 1, 2 ve 3. sınıflarında, haftada 5'er saat ‘toplu ve bireysel etkinlikler' için ayrılacak.

Kesintisiz 8 yıllık zorunlu ilköğretimin temel hedeflerinden olan ‘Çocuk merkezli eğitimi' esas alan Kesintisiz İlköğretim Haftalık Ders Çizelgesi, dün Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay'ın onayına sunuldu. Kurul Başkanı Ramazan Çetin Dağlı'dan çizelge ile ilgili bilgi alan Uluğbay'ın, birkaç rötuş dışında, ‘‘Tamam'' dediği öğrenildi. Çizelgeye göre, yeni öğretim yılından itibaren, ilköğretimin bütün sınıflarında geçerli olmak üzere, başta Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler ders saatleri haftada birer saat azalacak. Bunun yerine, ilköğretim 4. sınıfta yabancı dil öğretimine başlanacak. İlköğretimin son 3 yılında, öğrencilere haftada birer saat Trafik Eğitimi dersi konulacak.

İlköğretimin ilk 3 yılında haftada 12'şer saat olan Türkçe dersi, 10 saate düşürülürken, 4 ve 5. sınıflarda haftada 6'şar saat, diğer sınıflarda 5'er saat okutulacak. Matematik dersi bütün sınıflarda 5 saatten 4'e indirilecek. İlköğretim 1, 2 ve 3'te okuyan öğrenciler, bu yıldan itibaren haftada 6 saat yerine 5 saat Hayat Bilgisi dersi görecek. İlköğretimin 4 ve 5. sınıflarında haftada 3'er saat verilecek yabancı dil dersi, diğer sınıflarda 4'er saate çıkacak. Öğrenciler, isterlerse seçmeli yabancı dil dersi de alabilecek. Fen Bilgisi dersi de 8. sınıf sonuna kadar haftada 3'er saat okunacak. Resim-İş dersi 4. sınıftan itibaren haftada 2 dersten bire inecek. Öğrenciler, yine 4. sınıftan başlayarak haftada 2 yerine 1 saat müzik, son üç yılda da haftada 2 saat yerine 1 saat beden eğitimi dersi görecek. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ise 4. sınıftan başlayarak yine haftada 2'şer saat verilecek. Ders sayıları ile haftalık toplam 30 saat olan süre aynı kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!