4 şehirde aynı anda Captagon operasyonu

Güncelleme Tarihi:

4 şehirde aynı anda Captagon operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2006 00:00

Hidayet Turizm’in patronlarına "Şifre" kod adıyla Captagon operasyonu düzenlendi. Dört şehirde eşzamanlı yapılan baskında firma sahibi Cemil Hidayet’le birlikte 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Suriye’ye götürülmek istenen 1 milyon 97 bin 898 adet Captagon hap ele geçirildi.

EMNİYET Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen "Şifre" operasyonu, 6 aylık izleme ve takipten sonra gerçekleşti. Şebeke üyelerinin kendi aralarında şifreli haberleşmesi üzerine planlı soruşturmaya "Şifre" adı verildi. Şebeke üyelerinin 6 ay boyunca telefonlarını dinleyen polis, Bulgaristan’dan İstanbul’da gelen Captagon’ların Suriye’ye sevk edileceğini tespit edince düğmeye bastı. Gizli bölmelerine yerleştirilen Captagon’ları Suriye’ye götürmek üzere yola çıkan bir kamyona Narkotik Polisi, İstanbul’da operasyon düzenledi. Kamyonda 1 milyon 97 bin 898 adet Captagon hap ele geçirildi.

HİDAYET’E GÖZALTI

Narkotik polisi, Kilis’te 7, İstanbul’da 4, Mersin’de 3 ve Kırklareli’nde 1 olmak üzere 15 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 10’u, Hidayet Ailesi’nin üyeleri, 1’i Bulgaristan vatandaşı. 2’si Hidayet Ailesi’nden olmak üzere 3 kişi de aranıyor.

ŞİFRELİ HABERLEŞME

Hidayet Ailesi üyelerinin, kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında, captagona ’tapu’, ’bilet’ ve ’kumaş’ gibi şifreli adları verdikleri öğrenildi. Aile üyelerinin uyuşturucu hap kaçakçılığını "... parça kumaş geliyor", "bileti kestin mi" gibi şifreli cümlelerle yönlendirdikleri bildirildi.

Hidayet Ailesi’nin, captagonları Bulgaristan’da kurdukları bir imalathanede ürettikleri belirlendi. Narkotik polisi, Bulgar polisiyle bağlantı kurarak Hidayetlerin bu ülkedeki bağlantılarını yakalamasını istedi. Ancak Bulgar polisi bu imalathaneyi henüz ortaya çıkartamadığı bildirildi.

7 MİLYON TABLET

Şifre Operasyonu ile birlikte, narkotik polisinin bu yılın ilk yarısında elegeçirdiği uyuşturucu hap sayısı 7 milyona ulaştı. Geçen yıl 5 milyonun üzerinde uyuşturucu hap yakalanmıştı.

Susurluk’da da gündeme gelmişti

HİDAYET Turizm’in adı Susurluk Skandalı sırasında da gündeme gelmişti. Olayı soruşturan dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, hazırladığı raporda Mehmet Ali Yaprak’ın kaçırılması olayına şöyle değinmişti:

"Yaprak’ın kaçırılmasını Hidayet Turizm ilgililerinin organize ettiği, hedefin Captagon imalathanesinin yerini öğrenmek ve orijinal Captagonun içine ilave edilen uyuşturucunun formülünü zorla almak olduğu bilinmektedir. Kaçırma olayını Çatlı’nın bir grup polisle organize ettiği, Yaprak’tan serbest bırakılma karşılığı 1-2 milyon mark alındığı, aslında Hidayet Turizm’in 10 milyon Mark ödediği, fakat bu miktardan kaçıranların haberdar olmadığı ve pay alamadıkları, gerçek ödemenin miktarının öğrenilmesi, duyulması üzerine Çatlı ve ekibinin Ankara ile ilişkilerinin bozulduğu, hatta koptuğu iddia edilmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!