4 sağlık personeli toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

4 sağlık personeli toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2009 15:49

ANTALYA’ya seminere giderken Konya yakınlarında trafik kazasında yaşamını yitiren 4 sağlık personeli, Tunceli ve Elazığ’da düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Antalya’da düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine giden Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü 47 yaşındaki Selahattin Bingöl, Çevre Sağlığı Teknisyeni 41 yaşındaki Orhan Yılmaz, Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Çevre Sağlığı teknisyenleri 40 yaşındaki Hüseyin Gül ve 37 yaşındaki Aydın Arslan’ın içinde bulunduğu otomobil, pazar günü Konya-Antalya yolunun 34’üncü kilometresinde hatalı sollama sonucu karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı. Kazada 4 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi, diğer araçta bulunan 2 kişi de yaralandı.

TUNCELİ’DE TÖREN

Kazada ölen Tunceli Sağlık Müdürlüğü’nde çevre teknisyeni olarak görev yapan Hüseyin Gül ile Aydın Arslan için Sağlık Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ile Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve ölenlerin yakınları katıldı. Sağlık Müdürü Yusuf Kenan Aydın, “20 yıla yakın süredir ilimizde her türlü zorluğa rağmen en ücra yerlerde görev yapan bu fedakar arkadaşlarımız kurumumuzun yüz aklarıydı” dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Tunceli Şube Başkanı Alişer Tumar’ın konuşma yapmasından önce Vali Mustafa Yaman törenden ayrıldı. Törene katılanlar Yaman’ın ayrılmasını şaşkınlıkla izledi. SES Şube Başkanı Tumar, Sağlık Bakanlığı’nı eleştirerek, “81 ilden sağlık çalışanlarını Antalya’da toplayarak eğitim planlaması yapmak, gerek ulaşım açısından, gerekse can güvenliği açısından ciddi riskler barındırmaktadır. Buna rağmen bakanlığın bu tarz toplantıları sürekli olarak Antalya’da yapması düşündürücüdür. İki mücadele arkadaşımızı kaybetmenin sorumlusu Sağlık Bakanlığı ve sağlıkta dönüşüm programının ortaya çıkardığı politikalardır. Ortaya çıkan sonuç, bütün itirazlarımıza rağmen uygulamaya devam eden, kşr amaçlı, tüketime dayalı ve gittikçe bilimsellikten uzaklaşan sağlık uygulamalarıdır” dedi.

Hüseyin Gül ile Aydın Arslan’ın cenazeleri törenden sonra Cemevi’ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından cenazeler Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ELAZIĞ’DA GÖZYAŞLARI

Aynı kazada ölen Elazığ Çevre Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Bingöl ve Çevre Sağlığı Teknisyeni Orhan Yılmaz için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde tören yapıldı. Törene Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Hasan Irmak, Sağlık İl Müdürü Kanuni Keklik, sağlık çalışanları ve ölenlerin yakınları katıldı. Cenazede ölen Bingöl ve Yılmaz’ın aileleri gözyaşları döktü. Hasan Irmak, ölen arkadaşlarının görev şehidi olduğunu söyledi.
İzzetpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Selahattin Bingöl, merkeze bağlı Gölköy’de, Orhan Yılmaz ise Harput Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!