4 polise, "tecavüzden" suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

4 polise, tecavüzden suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2003 16:43

DEHAP İstanbul Kadın Kolları Üyesi Gülbahar Gündüz'ü kaçırarak tecavüz ettikleri öne sürülen 4 polis memuru hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

DEHAP Ankara İl Örgütü kadın kolları, bugün topluca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Gündüz'e tecavüz ettikleri öne sürülen 4 polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu.

Toplu halde Ankara Adliyesi'ne giden kadınlar, suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Dilekçede, DEHAP İstanbul İl Kadın Kolları Yöneticisi Gülbahar Gündüz'ün kaçırılarak işkence ve tecavüze uğradığı belirtildi.

Bu tarih sonrasında da DEHAP'lı bir çok yönetici ve üyeye sivil giyimli polisler tarafından sürekli olarak takip, birebir sözlü tehditler ve tacizler yapıldığı savunulan dilekçede, "Bizim can güvenliğimiz kalmamıştır. Can ve mal güvenliğimizin sağlanması ve korunması için tedbir alınmasını talep ediyorum. Tüm bu nedenlerden kaynaklı bu olayın sorumluları hakkında bir an önce sorgulama başlatılarak yargılanmalarını ve cezalandırılmalarını istiyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Dilekçede, Gündüz'e taciz ve tehditte bulunan polislerin de "bir kimsenin başkasını ağır ve haksız zarar uğratması" suçunu düzenleyen TCK'nın 191 ve 121'inci maddelerinden cezalandırılmaları ve görevden alınmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!