4 muvazzaf subay ‘casusluktan’ serbest

Güncelleme Tarihi:

4 muvazzaf subay ‘casusluktan’ serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2010 00:31

ASKER ve bürokratlara şantaj yaptıkları ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yabancı istihbarat birimlerine verdikleri iddia edilen çeteye yönelik soruşturma kapsamında, Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, 2 kurmay albay ve 1 astsubay, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 10 muvazzaf subay daha önümüzdeki günlerde ifade vermeye gelecek. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’in yürüttüğü soruşturmada aralarında, evinde yapılan aramalarda devletin güvenliğine ilişkin belgelerin ele geçirildiği iddia edilen emekli Albay İbrahim Sezer’in de bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı.

Muvazzaf subaylara ve TÜBİTAK çalışanlarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın “Milli Torpido Projesi” ile “Milli Sonar Projesi”ne ilişkin sorular yöneltildiği öne sürüldü. Soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Albay İbrahim Sezer’e ait olduğu iddia edilen taşınabilir bellekte yer alan “Elektronik Harp Suiti” ve Martı Hücumbotları için geliştirilen güvenlik projesine ilişkin de şüphelilere soru yöneltildiği belirtildi. TÜBİTAK Ulusal Elektronik Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’nün (UEKE) güvenliğinden sorumlu Müdür Yücel Çipli’den Martı Hücumbotları için geliştirilmiş güvenlik projesinin kullanım kılavuzunun çıktığı iddia edildi. Şüphelilere ayrıca HAVELSAN ve ASELSAN’da proje yapan kişileri tanıyıp tanımadıkları soruldu. İnsansız hava aracı Heron’ların düşürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarının da askeri casusluk soruşturması dosyasında yer aldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!