4 memurlu hırsızlık çetesi

Güncelleme Tarihi:

4 memurlu hırsızlık çetesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 18:08

ADANA'da, aralarında 1'i kadın olan 4 maliye memurunun da bulunduğu 10 kişi, hırsızlık çetesi kurdukları iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ayrıca öldürtmek istediği kendi adamları hacker olduğu öne sürülen Vedat Y., son anda kurtarıldı.

Haberin Devamı

Adana, Mersin ve Diyarbakır’da kasa hırsızlığı, internet üzerinden dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırdığı iddia edilen 10 kişi teknik takibe alındı. 3 ay süren teknik takip sonucunda 3 ilde, 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Hırsızlık çetesinin lideri olduğu iddia edilen Şenol Ş., Mehmet Ş., Abdulkerim D., Şehmuz Y., Mehmet Fuat S., Ferman Ç. ile vergi dairesinde memur olan Kadriye T., Tuncay A., Mehmet İ. ve Muharrem G. gözaltına alındı.

Şüphelilerin yakalanması ile bazı kasa hırsızlıklarının aydınlandığı bildirildi. 4 şüpheli memurun ise icralık olan bir traktörün parçalarının sökülüp, değerinin altında Şenol Ş.'ye satılması için aracılık ettiği iddia edildi. Ayrıca şüphelilerin tuttuğu tetikçi tarafından öldürülmek üzere olan ve sanal dolandırıcılık işlerinde kullandıkları iddia edilen Vedat Y., polis tarafından son anda kurtarıldı. Vedat Y.'nin yaptığı bir işin karşılığı olarak 1900 TL'yi alamayınca şüphelilerin sosyal paylaşım sitelerindeki adreslerinin şifrelerini kırarak arkadaşlarına uygunsuz mailler attığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine çete lideri Şenol Ş. ve arkadaşlarının öldürmesi için Ferman Ç.'yi tetikçi olarak tuttuğu ancak, şüphelilerin konuşmalarının dinlemeye takılınca Vedat Y.'nin ölümden kurtarıldığı belirtildi. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından, ‘hırsızlık’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ve ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamaları ile Adliye'ye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!