4 katlı binanın kalofrifer dairesinde patlama

Güncelleme Tarihi:

4 katlı binanın kalofrifer dairesinde patlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 17:09

YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde, 3 katı boş olan ve 1'inci katında sürücü kursu bulunan 4 katlı binanın kalorifer dairesinde, fuel- oil tankının kaynakla sökülmesi sırasında patlama meydana geldi. Patlama binaya çevredeki bazı dükkanlara da zarar verirken, çıkan yangın itfaiye tarafından büyümeden söndürüldü.

Haberin Devamı

Kalorifer kazanı ve fuel- oil tankının kaynakla sökülmesi sırasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Çıkan yangınla birlikte büyük bir patlama meydana gelirken, kaynak yapan personel ise yara almadan dışarı çıkmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangını söndürdü.

Yangın sırasında bina bitişiğinde bulunan bazı dükkanlar da zarar görürken, patlamayla birlikte bir konfeksiyon dükkanının arka duvarı yıkıldı. Patlamada dükkan içerisinde maddi hasar meydana gelirken, doğabilecek ikinci bir patlamadan dolayı çevrede bulunanlar dükkan içerisinde bulunan malzemeleri dışarı çıkardı. Patlamanın etkisiyle çevrede büyük korku yaşanırken, bazı esnaf ise zarar gören dükkanlarında gözyaşı döktü.

İtfaiye Müdürü Celalettin Güngör, kalorifer kazanı ve fuel- oil tankının kaynakla sökülmesi sırasında yangının çıktığını belirterek, hasar tesbit çalışmalarının başladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!