‘4 bakan 58 vekil ByLock’çu’

Güncelleme Tarihi:

‘4 bakan 58 vekil ByLock’çu’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 01:16

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti’de FETÖ’cü bakan ve milletvekilleri bulunduğuna ilişkin tartışmalara değinerek, çarpıcı iddialarda bulundu.

Haberin Devamı

Çıray, TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi olma sıfatıyla kendisine verilen bilgi notunda, “4 bakan, 58 AKP milletvekili ve belediye başkanının ByLock ve Eagle üyesi olduğu”nun belirtildiğini söyledi.

CHP’li Çıray’ın sosyal medya hesabından paylaştığı, “İkisi kesin, 4 bakan; 58 AKP mv. ve bel. bşk. ByLock ve Eagle üyesi diye bilgi geldi. Listeyi istedik. Başbakan: AKP’den kimse yok, Örtbas mı?” şeklindeki mesajı dikkat çekti. Hürriyet’e konuşan Çıray, TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komiyonu üyesi olduğu için bu konuda kendisine elden, imzasız bir bilgi notu verildiğini belirterek, “Bu bilgi notunun önemli bir kısmından, özellikle de bakanlarla ilgili kısmından eminim. Ancak kesin aydınlığa kavuşması için, TBMM’deki araştırma komisyonuna ByLock ve Eagle listelerinin gönderilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Biz bunun için komisyona yazılı başvuruyu yapmamızın ardından Sayın Başbakan ‘AKP içinde FETÖ’cü yok’ diye açıklama yapmasa, ben de böyle bir açıklama yapmayı düşünmüyordum. Başbakan’ın bu sözleri bende ‘örtbas ediliyor’ kuşkusu yarattı ve kamuoyuna şeffaflaştırarak açıklamaya karar verdim” dedi. Çıray sözlerini, “Amacım partiyi suçlamak ve siyasi çıkar elde etmek değil. Terör örgütünün ortaya çıkmasının engellenmesine yönelik bir tavır. Bilgi notunda isimler de var. Ancak şaibenin ortaya çıkmasının tek yolu TBMM’de çalışan komisyona bilgi vermek” şeklinde sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!