33 ülkeden 300 genç İstanbul’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

33 ülkeden 300 genç İstanbul’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2006 00:00

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği "Dördüncü Uluslararası Öğrenci Trienali" 33 ülkeden 300 öğrenciyi buluşturdu.

30 Haziran’a kadar sürecek "Dördüncü Uluslararası Öğrenci Trienali"ne Türkiye’den de 18 üniversitenin güzel sanatlar ve tasarım fakülteleri katılıyor. Üsküdar Toptaşı Valide-i Atik Külliyesi’nde trienalin başlaması nedeniyle geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısında konuşan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Trienal Başkanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, geleceğin sanatçı ve tasarımcılarının yaratıcılığının ortaya çıkacağını söyledi.

Erkmen, etkinliğin uluslararası sanat ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir etkileşim ağı kurmasına olanak tanıdığını belirterek, şunları söyledi: "Trienalin en önemli özelliği, sanat adına dünyada gerçekleştirilen çalışmaların ve sanat eğitiminin bugün geldiği noktayı bizlere göstermesidir. Trienal kapsamında bir dizi sergi, seminer, kısa film gösterimleri, atölye çalışmaları yapılıp, sanata katkı ödülleri dağıtılacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!