301 yakında Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

301 yakında Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 07:00

Başbakan Erdoğan, dün Alman ’Frankfurter Allgemeine’ gazetesinde yayınlanan açıklamasında "301. maddenin değişmesi için tüm çalışmaları tamamladık, Meclis gündemine gelecek" dedi. Erdoğan haftasonu Güneydoğu gezisine çıkacağını, bölgede siyasi çözüme asla kapalı olmadıklarını vurguladı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türklüğü ve cumhuriyeti aşağılamaya karşı ceza öngören 301. maddenin değişmesi için tüm çalışmaları tamamladıklarını, önümüzdeki haftalarda bunun Meclis’in gündemine geleceğini açıkladı.

BU KEZ ALMAN GAZETESİ Erdoğan, New York Times’a yaptığı ’GAP hamlesi’ ve ’Kürtçe yayın açılımı’ açıklamalarının Güneydoğu için yeni paket olarak değerlendirilmesine karşı çıktı. "Bunu ilk olarak New York Times’dan duymadınız. Bunu ilk duyan sizsiniz" dedi. Erdoğan dün bu açıklamayı yaptığında Alman ’Frankfurter Allgemeine’ gazetesinde 301. madde konusunda açıklamaları yayınlandı.

SİYASİ ÇÖZÜME AÇIĞIZ Güneydoğu’da siyasi çözüme kapalı olmadıklarını söyleyen Başbakan şöyle konuştu: "Hafta sonu AKP’nin kadın ve gençlik kollarınca düzenlenen kongrelere katılmak üzere Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin’i kapsayan bir gezi yapacağım. Burada bölgenin ve Türkiye’nin sorunlarını dile getireceğim. Bu konuda siyasi çözüme kapalı olmadık. İnsanlar kendi anadillerini öğrenmek için kurslar açıyor. Anadilinde afiş hazırlıyor. TRT bölgede Kürtçe, Farsça ve Arapça yayın yapacak. Bölgeye sadece Türkiye’nin güneydoğusu olarak bakmıyoruz, aynı zamanda Kuzey Irak ve İran’a da yayın yapacak kanal. Biz Güneydoğu’da 46 bin sosyal konut yaptırdık. Kentsel yerleşim alanı haline getirmek için altyapıya yatırım yapıyoruz. Gelecek 5 yılda GAP’ı tamamlayacağız, bunun için 12 ile 15 milyar dolar harcayacağız. Suriye sınırının mayınlardan temizlenmesi için yasa tasarısı sunduk."

ANAYASA TASLAĞI Erdoğan yeni Anayasa çalışmasının devam ettiğini, kısa zamanda bu taslağı açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan gayrimüslim azınlıklar için de vakıflar yasasını onayladıklarını, emeklilik yaşını 65’e çıkaran sosyal yasayı Meclis’e gönderdiklerini belirtti. Türban yasasının İslamlaşmaya doğru atılmış bir adım olduğu eleştirilerine karşı çıkan Erdoğan, bunu öğretim özgürlüğü hakkı için yaptıklarını, gelişmiş demokrasilerde insanların üniversiteye istediği gibi girebileceğini söyledi.

Gurbetçiye mektupla oy geldi, boya gitti
/images/100/0x0/55ea8c1bf018fbb8f8871d52


SEÇİMLERİN Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın yasalaşmasıyla, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, gümrük kapıları dışında mektupla, elektronik ortamda ya da yaşadıkları ülkelerde sandık kurarak oy kullanabilecek. Kanunla, seçimlerde uygulanan seçmen işaret boyası uygulaması da sona erdirildi.

Karayip Korsanları’nın ev sahibine karşılama

BAŞBAKAN Erdoğan, dün Saint Vincent Grenadin Başbakan’ı Ralhp Gonsalves’i Başbakanlık Merkez Bina’da resmi törenle karşıladı. Başbakanlık önüne erken inen Erdoğan’ın konuğunu ayakta yalnız başına beklemesi objektiflere böyle yansıdı. Erdoğan konuğuyla daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Karayip Denizi’nde bir ada ülkesi olan Saint Vincent Grenadin, gişe rekorları kıran ’Karayip Korsanları’ adlı filmle tanınan bir adalar topluluğu ve nüfusu 118 bin 149.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!