300 milyar çıktı denen kasap soranların üzerine satırla yürüdü

Güncelleme Tarihi:

300 milyar çıktı denen kasap soranların üzerine satırla yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 300 milyar lira isabet eden 2301973 nolu tam biletin sahibi olduğu ileri sürülen Eskişehirli kasap Salih Bahtiyar, ‘‘Büyük ikramiye vallahi bana çıkmadı’’ diyor. Eskişehirli bayi İsmail Tüzün'ün, büyük ikramiye isabet eden tam bileti, işyerinin bulunduğu Sivrihisar Caddesi'ndeki esnafa sattığını söylemesi ve ‘‘Bu bileti bir kasabın aldığını tahmin ediyorum’’ demesiyle, gözler 60 yaşındaki Salih Bahtiyar'a çevrildi. Dün Sivrihisar Caddesi'ndeki kendisine ait 3 katlı binanın alt katındaki kasap dükkânını açan Bahtiyar, gazetecilerle fotoğraf çekmemeleri koşuluyla konuşabileceğini belirterek, aldığı biletlerin arasında 2 tam bilet bulunduğunu, teselli ikramiyesi isabet eden bu biletleri bayi İsmail Tüzün'e gösterdiğini söyledi. Evli ve 2 çocuk babası Salih Bahtiyar, 5 yıl önce Milli Piyango'dan 12 milyar lira kazandığını doğrularken, ‘‘O zamanlar biraz borcum vardı. 12 milyar bana hızır gibi yetişti. Sivrihisar Caddesi'nde 3 katlı binayı alarak, dükkânımı Muttalip Caddesi'nden bu binanın alt katına taşıdım. Şu anda işlerim iyi, borcum yok’’ dedi.

Dükkânını dolduran gazetecilere yemin ederek 300 milyar isabet eden biletin kendisinde olmadığını söyleyen Bahtiyar, bir gazetecinin ‘‘Siz 5 yıl önce de 12 milyar lira ikramiye çıktığını saklamıştınız, yine saklıyorsunuz?’’ demesi üzerine sinirlendi. Fotoğraf çekmek isteyen gazetecileri tartaklayıp, tezgâhtaki satırı kapan Bahtiyar, ‘‘Defolup gidin. Bıktım sizden. Dükkânımı kapattığımı, İstanbul'a gittiğimi söylüyorsunuz. Ben her gün buradayım. Yalan yanlış yazıyorsunuz. Hakkınızda dava açacağım. Bu mübarek günde oruç ağzımla yemin ediyorum inanmıyorsunuz’’ dedi. Gazeteciler gün boyu caddede beklerken Salih Bahtiyar tezgâha yeğenini bırakarak, üst kattaki bölüme geçti ve akşam saatlerine kadar oradan çıkmadı.

EV ALMAK İSTEMİŞ

Sivrihisar Caddesi üzerindeki esnaf, komşuları kasap Salih Bayraktar'ın ev almak istediğini duyduklarını söylediler. Bazıları, Bayraktar'ın 300 milyarı kazandığı için ev aradığını söylerken yakın arkadaşları, ‘‘Salih yılbaşından önce bize ev satın alacağını söylemişti. Satılık ev gördüğümüzde kendisine söylememizi istemişti. Oğlu ile birlikte oturdukları için bazı problemler çıkmış. Onun için ev alacaktı’’ dediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!