30. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

30. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2006 23:27

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri Kadir Has Üniversitesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, bu yıl 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Cemiyetin, Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına düzenlediği ödüllerin 30'uncu kez verildiğini belirtti.

Simavi'yi bir kez daha saygıyla andıklarını belirten Erinç, Türkiye'nin “en saygın ödülleri” olarak nitelendirilen Sedat Simavi Ödüllerinin bu niteliğini kazanmasında en büyük katkının seçici kurullarından geldiğini söyledi.
Düşünce özgürlüğü konusuna da değinen Erinç, bu konuda ilgili yasalarda değişiklik yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla görüşerek önerilerini sunduklarını kaydetti.

Erinç, “Önerilerimizin yerine getirilip getirilmeyeceğine ilişkin cevap almamamıza rağmen, kendileri tarafından yerine getirilmiş olan istekler nedeniyle önerilerimizin gerçekleşmiş olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Gecede, Nebil Özgentürk'ün TGC'nin 60'ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırladığı belgeselin gösteriminin ardından, ödül törenine geçildi.

ÖDÜLLER

/images/100/0x0/55ea22a5f018fbb8f86d6432
Törende, “Gazetecilik Ödülü”, “Başbakan ve Yan Gelip Yatanlar” başlıklı karikatürüyle Milliyet Gazetesi çizeri Ercan Akyol'a sunuldu.

Ödülünü Gazetecilik Ödülleri Seçici Kurul Başkanı Nail Güreli'den alan Akyol, bu ödülün ilk kez bir çizere verildiği hatırlatarak, karikatürde şehit anaları ve babalarının burukluğunun da yer aldığını vurguladı. Aynı kategoride “Merkez'deki First Lady” haberleriyle Akşam Gazetesi muhabirleri Deniz Güçer ve Ümit Turpçu da övgüye değer bulundu.

Radyo Ödülü'ne NTV Radyo'daki “Mikrofonda Halit Kıvanç” programıyla değer görülen Halit Kıvanç'a ödülü Simavi ailesinden Belma Simavi tarafından verildi. Kıvanç, Orhan Pamuk'un Nobel ödülü almasından duyduğu mutluluğu belirterek, ”Cemiyetimizin Nobel'i benim için dünya Nobel'i kadar önemli” dedi. Bu kategoride TRT Radyo 1'deki “Aynı Çatı Altında” adlı programlarıyla Filiz Yentürk ve Saadet Baykal'a da övgü belgesi verildi.

Gecede Televizyon Ödülü'nü NTV'de yayınlanan “Ortadoğu'da Savaş” adlı program ile gazeteci Mete Çubukçu ve kameraman İlker Taş alırken, CNN Türk kanalında yayınlanan “Güneydoğu'da Kayıp Çocuklar” adlı programla gazeteci Göksel Özköylü ve kameraman Kemal Soğukdere'de övgü belgesine layık görüldü.

TARIK DURSUN K.'DAN PAMUK'A TEŞEKKÜR

Edebiyat Ödülü'ne “Hepsi Hikaye” adlı öykü kitabıyla layık görülen Tarık Dursun K, törende yaptığı konuşmada, “Seçici Kurul'a ve Orhan Pamuk'a teşekkür ediyorum. Pamuk'a niye teşekkür ediyorum? Roman yazıyor, hikaye yazmıyor. Hikayeyi bize bıraktı” diye konuştu.

Sosyal Bilimler Ödülü'nün sahibi, “Osmanlı'da Neft ve Petrol” adlı 15 yıllık çalışmasıyla ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Ş. Ediger olurken, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi M. Burak Çetintaş da,
”Dolmabahçe'den Nişantaşı'na - Sultanların ve Paşaların Semtinin Tarihi” adlı eseriyle övgüye değer bulundu.
Gecede, Fen Bilimleri Ödülü'nü “Kontakt Ameliyat Şemaları Üzerine Bir Not” çalışmasıyla Doç. Dr. Burak Özbağcı, Sağlık Bilimleri Ödülü'nü, “Sağlıklı ve Allerjik Bireylerdeki İmmun Yanıt Farklılığı Allerjen-Spesifik T Regülatör 1 ve T Yardımcı 2 Tip Hücreler Arasındaki İnce Denge Karakterizedir” başlıklı çalışmasıyla Doç. Dr. Mübeccel Akdiş'e verildi.

Görsel Sanatlar Ödülü'ne Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisindeki ”Aralıkta Gidip Gelmeler” sergisiyle kazanan Ömer Uluç mazereti nedeniyle geceye katılmazken, Spor Ödülü'ne Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonu İsmail Güzel, aynı kategoride övgü belgesine de Okçuluk Bayan Olimpik Milli Takımı değer görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!