3 yıl sonra konuştu

Güncelleme Tarihi:

3 yıl sonra konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türbanlı avukatların duruşmalara girmesini engellediği için öldürülen Gümüşhane Baro Başkanı'nın eşi suskunluğunu bozdu. Genç kadın, cinayetten eşinin arkadaşlarını sorumlu tuttu.

Silahlı saldırıda öldürülen Gümüşhane Baro Başkanı Avukat Ali Günday'ın eşi Türkân Günday, cinayetin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra ilginç açıklamalarda bulundu. Eşinin başarılı bir hukukçu olduğunu, başarısını hazmedemeyen yakın arkadaşlarının hep onu ileriye sürerek hedef haline getirdiklerini ileri süren Türkân Günday, ‘‘Kocamın katili İzzet Kıraç'ı serbest bıraksınlar. O artık Ali Günday'ın kim olduğunu öğrendi. Onu bıraksınlar da asıl vurulması gerekenleri vursun’’ dedi.

Hedef gösterildi

Türbanlı avukatların duruşmalara girmesini engellediği için İslamcı bir gazete tarafından hedef haline getirilen Baro Başkanı Ali Günday, Osmaniye'den cinayeti işlemek için Gümüşhane'ye gelen İzzet Kıraç tarafından 25 Temmuz 1995'te öldürüldü. Türkân Günday, arkadaşlarının eşinin ölümünden yararlanma gayreti içinde olduklarını iddia ederek şöyle konuştu: ‘‘Onun öldürülmesinden, bu başarısını hazmedemeyen yakın arkadaşları da sorumlu. Birileri, hep onu ileri sürerek, hedef haline getirdi. Onu anmayı bile kendilerine reklam malzemesi yapmaya çalıştılar. Ali Günday'ın davasına sahip çıktıklarını sananlar, ‘Çocukları bizim çocuklarımızdır' diyenler, bir gün olsun telefon açıp da, ‘Nasılsınız' diye bile sormadı.’’

Mücadeleye devam

Eşinin, cumhuriyetin ilkelerine, 34 yaşında ölebilecek kadar bağlı olduğunu belirten Türkân Günday, onun değerlerine bağlı olduğunu, bağlı kalmaya da devam edeceğini söyledi. Türkân Günday, türban konusunu tartışma gereği bile duymadığını belirtti.

Kızlarının intikam yemini

Ali Günday'ın kızları 13 yaşındaki Melike ile 10 yaşındaki Merve'nin, babaları için yazdığı intikam şiiri, okuyanları duygulandırdı.

Aydınlık uğruna vurulan baba,

Bıraktığın meşaleyi biz aldık.

Karanlıklar çıkacak aydınlığa,

Yıldızlardan ve güneşten söz aldık.

*

Büyüdük de, izinden geliyoruz,

Korkacaklar bizden kanlı yobazlar.

Önümüzde sen varsın biliyoruz,

Onun için bizi durduramazlar.

*

Vazgeçmedik, vazgeçmeyiz

cumhuriyetten,

Fikrimizde ne şiddet var ne de kan.

Sana kurşun sıkan kör zihniyetten,

Kalemlerle alacağız İNTİKAM.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!