3 yaşındaki oğlumla koltuğun altına girdik

Güncelleme Tarihi:

3 yaşındaki oğlumla koltuğun altına girdik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan ve Efes Pilsen fabrikasında temizlik işçisi olarak çalışan Murat Bektaş'ın eşi 31 yaşındaki Kezban Bektaş, kocasının polis hatasına kurban gittiğini ileri sürdü. Adana Tarım İl Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak çalışan Kezban Bektaş, gözyaşları içinde olayı şöyle anlattı:

‘‘Eşim, Tunceli'de asker olan kardeşimle telefonda konuşurken, kapımız tekmelenmeye başlandı. Kapımızı tanımadığımız sarhoş birinin tekmelediğini sanmıştık. Bu arada, kapı kırıldı ve üzerimize yaylım ateşi açıldı. Eşim başından vurularak kanlar içinde yere yığıldı. 3 yaşındaki oğlum Uğurcan'la birlikte kendimi koltukların arkasına attım. Ateş sırasında kurşunlardan ikisi sağ kolumu sıyırmış, ama hiç farkında olmadım. Eşimi vuran polis, arkasında duranlara, 'Durun burada bir kadınla çocuk var' diye bağırdı ve bana, 'Git lan öteye' diyerek, üzerime doğru 5-6 kurşun daha sıktı. Daha sonra karşıdaki daireye girdiler ve teröristlere ateş açtılar. Dışarı çıkmak istedim, ama izin vermediler. Çocuğumla birlikte, aşağı dairede oturan ev sahibimiz Mevlüt Zeren'in evine kilitlediler.’’

Murat Bektaş'ın babası Durmuş Ali Bektaş ise, oğlunun örgütle hiçbir ilgisi olmadığını, polis kurşununa kurban gittiğini belirterek, ‘‘Polisin ihmalkarlığının ve tedbirsizliğinin kurbanı oldu. Bunun hesabını devlet bize nasıl verecek’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!