"3 üniversite öğrencisi okutmuş aile babasıyım"

Güncelleme Tarihi:

3 üniversite öğrencisi okutmuş aile babasıyım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 15:13

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde geçen Haziran'da öldürülen işadamı Demokan Özkaynak'ın katil zanlısı Burhan Ataalp, ölenin avukatları tarafından sürekli ‘mafya’ olarak nitelendirildiğini belirterek, “3 üniversite öğrencisi okutmuş aile babasıyım. Bu şekilde itham edilmek istemiyorum. Benim ve tanıkların sürekli yalan söylediğini söylüyorlar. Kim yalan söylüyor ve söyletiyorsa namussuz ve şerefsizdir” dedi.

Geçen 12 Haziran'da sponsor oldukları Uluslararası Gourmet Riders Festivali'ne katılmak için arkadaşı Levent Bakıray ile Günlüklü Koyu'na giden Yacht Marin'in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak'ın oğlu 31 yaşındaki Demokan Özkaynak, kendisine verilen plaketi aldıktan sonra Bakıray ile birlikte festival alanından ayrıldı. İddiaya göre, festival alanındaki malzemeleri yükleyen Halikarnas Şirketler Grubu'na ait TIR'ın önünü kesen The Bay Otel'in sahibi 52 yaşındaki Burhan Ataalp ile koruması 51 yaşındaki Nihat Polat, Demokan Özkaynak'ı çağırması için sürücü Mevlüt Küçüker'i tehdit etti. Demokan Özkaynak'ı 3 kez cep telefonundan arayan TIR şoförü Küçüker, “Abi beni öldürüyorlar, yetiş” dedi.

Bu sırada otomobiliyle Göcek Tüneli'ne gelmiş olan Demokan Özkaynak, Günlüklü Koyu'ndaki festival alanına geri döndü. Burada silahların ateşlenmesi sonucu Demokan Özkaynak ile arkadaşı Levent Bakıray ve Nihat Polat yaralandı. Demokan Özkaynak, götürüldüğü hastanede hayatını kaybederken, Levent Bakıray Marmaris'e sevk edildi, Nihat Polat da ayakta tedavi gördü. Otel sahibi Burhan Ataalp tutuklanırken, koruması Nihat Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘MAFYA’ NİTELENDİRMESİNE TEPKİ

Olayla ilgili Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün dördüncü duruşma yapıldı. ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Burhan Ataalp, bu olay nedeniyle mağdur durumda olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Karşı tarafın avukatları sürekli beni mafya olarak nitelendiriyor. Benim ve tanıkların sürekli yalan söylediğini söylüyorlar. Kim yalan söylüyor ve söyletiyorsa namussuz ve şerefsizdir. Hak etmediğim iddialarla karşı karşıyayım. Ben maktulle karşı karşıya geldiğim zaman direkt ateş etmeye başladı. Siz olsaydınız ne yapardınız? Kimseye ateş etmedim. Mafya olduğum yönündeki iddialarla ilgili de dava açacağım. 3 üniversite öğrencisi okutmuş bir aile babasıyım.

Bu şekilde itham edilmek istemiyorum. Ben petrol kaçakçısı değilim.”
Özkaynak ailesinin avukatı Mehmet Arif Gökbel, “Eylem planlı adam öldürmedir. Tanık gösterilen kişiler sanığın akrabalarıdır. Suç delilleri anında toplanmıştır. Biz mafya örgütlenmesi kanaatindeyiz. Bunu da kanıtlayacağız” diye konuştu.

Mahkemeye gelen Demokan Özkaynak’ın babası Bilgin Özkaynak ise “Hukuk, adaletli bir şekilde devam ediyor. Hukuk sistemimize güveniyorum” dedi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada Burhan Ataalp'in avukatları, festivalde şarkıcı Fedon'un konser çekimleri sırasında duyulan silah seslerinin kayıtlarını mahkemeye sundu. Mahkeme Başkanı Devlet Demirbilek, görüntü ve seslerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Ayrıca Demokan Özkaynak ve arkadaşı Levent Bakıray'ın telefon görüşmeleri kayıtlarının, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istenmesine karar verildi. İki tarafın olay yerindeki keşif istemi ise mevsim değişikliği nedeniyle bulguların yok olması ve olay üzerinden geçen süre gözönüne alınarak reddedildi.

Mahkeme heyeti, Burhan Ataalp'in tahliye talebini de reddederek tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma delillerin incelenmesi için 22 Aralık'a ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!