3 ton altın peşindeki kaçak defineciler adliyede

Güncelleme Tarihi:

3 ton altın peşindeki kaçak defineciler adliyede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 15:40

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Sarnıçlar Köyü Karagöllü Mevkii'nde 3 iş makinesiyla kaçak define ararlarken suçüstü yakalanan 21 kişinin yanı sıra dün gece 10 şüpheli daha yakalandı. Aralarında Kandıra Belediye Başkanı AKP'li Cengin Kan’ın amcası A.K.'nin de bulunduğu 31 şüpheliden 26'sı adliyeye sevk edildi, 5'i serbest bırakıldı.

Jandarma ekiplerinin bir süreden bu yana izlediği ve aralarında hala aranan 2 emekli albayın yanı sıra Kandıra İlçesi Belediye Başkanı Cengiz Kan'ın amcası A.K., Kandıra F Tipi Cezaevi'nde görevli 1 uzman çavuşun da bulunduğu şüphelilerin Sarnıçlar Köyü yakınlarında ‘İzinli olarak maden çıkaracağız' diyerek kaçak define aradığı belirtildi. Jandarma ilk aşamada bölgede 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Dün akşam geç saatlerde 10 şüpheli daha yakalandı. Bu kişilerin ev ve işyerleri ile olay yerinde yapılan aramalarda bir miktar altın, gümüş ve bronz sikkeler, define aramada kullanılan geliştirilmiş elektronik dedektörler, 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüplelilerin üzerlerindeki cep telefonları ile kazılarda kullanılan 3 iş makinesi, 1 TIR ile diğer araçlara da el konuldu.
Define bulmak için 3 iş makinası kiralayan şüphelilerin bu bölgede olduğu iddia edilen en az 3 ton altının peşinde olduğu ileri sürüldü. Gözaltındaki 31 şüpheliden 5'i serbest bırakılırken diğerleri minibüsle Kandıra Adliyesi'ne getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!