3 savcı görevde

Güncelleme Tarihi:

3 savcı görevde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 00:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya’dan gönderilen Deniz Feneri e.V. dosyasıyla ilgili olarak ilk kez basına resmi bir açıklama yaptı.

Davayla ilgili iki savcı daha görevlendiren Başsavcı Hüseyin Boyrazoğlu, dün yaptığı açıklamada, "Kimse merak etmesin, nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gideceğiz" dedi. Soruşturmayı, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Tamöz, Nadir Türkaslan ve Abdulvahap Yaren yürütecek.

Dosyanın tercümesinin bittiğini belirten Boyrazoğlu, dava ile üç savcının ilgileneceğini, gerekirse Ankara Adliyesinde görevli 162 savcının da bu dosyada görev alabileceğini belirtti. Boyrazoğlu, kendilerine herhangi bir siyasetçiden telkin ve tavassut gelmediğini, gelemeyeceğini kaydederek, tercümesi tamamlanan dosyaların bir suretinin de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceğini açıkladı.

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın ifadesinin alınmasıyla ilgili olarak ise Boyrazoğlu, "Savcılarımız kendisine gerekli soruları sormuşlardır" dedi. Başsavcılık konuyla ilgili olarak bir de yazılı açıklama dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!