3 kişinin öldüğü tersanenin sahibi AKP aday adayı

Güncelleme Tarihi:

3 kişinin öldüğü tersanenin sahibi AKP aday adayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 14:33

GEÇEN Ağustos ayında 3 işçinin öldüğü kaza ile gündeme gelen Tuzla'daki Gisan Tersanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Oyar siyasete gireceğini açıkladı, Gisan Tersanesi’ni kardeşi İsmail Oyar’la birlikte yöneten 40 yaşındaki Rıdvan Oyar memleketi Kastamonu’nun Abana İlçesi'nde AKP'den belediye başkan aday adayı oldu.

Haberin Devamı

AKP Abana İlçe Başkanı Fahri Köse, seçime güçlü bir isimle girmek istediklerini söyledi. Köse, “Sayın Rıdvan Oyar'la birlikte Abana’yı hızla kalkındıracağız. Yöremizin geri kalmışlık zincirini kıracağız. Kendisi Abana'da çok yakından tanınan ve sevilen bir isim. Ticaretteki başarısını bundan sonra siyasette de gösterecek” dedi.

Gisan Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Oyar ise, memleketi Abana ile bağlarını hiçbir zaman kesmediklerini anlatırken, “Bizim bu topraklara vefa borcumuz var. Bu nedenle bana yapılan adaylık teklifini kabul ettim” diye konuştu. AKP'den belediye başkan adayı olan Rıdvan Oyar, Abana'da büro açarak seçim çalışmalarına şimdiden başladı. Sektörde ‘Çanak Mehmet’ lakabıyla tanınan Mehmet Oyar, 1960 yılında kurduğu Gisan Tersanesi'nin yönetimini oğulları Cemalettin, İsmail ve Rıdvan Oyar'a devreti. Gisan Tersanesi, 11 Ağustos 2008 tarihinde 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazayla bir süre gündemde kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!