3 Kasım’da ısrarlı olmayız

Güncelleme Tarihi:

3 Kasım’da ısrarlı olmayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2002 01:53

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan, 3 Kasım'da seçim isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün 1.5 saat süreyle görüşerek seçimin tarihi konusunda esneklik sağladı.

‘‘60 günlük süre seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesine yetmez. 3 Kasım tarihini ileriye atarsak, kış koşulları var’’ diyen Algan'a, Bahçeli şu yanıtı verdi:

‘‘Biz 3 Kasım'da ısrarlı olmayız. Bu yıl içinde seçimi arzu ediyoruz. Ama tarihi konusunda ısrarlı değiliz. Meclis'i, 1 Eylül'de toplantıya çağırdık. Geri dönmemiz mümkün değil. Ama Meclis'te belirlenecek tarihe uyarız. Seçim tarihi konusunda ısrarlı değiliz.’’

TARİH DEĞİŞECEK


Başkan Algan, Bahçeli ile yaptığı görüşmede seçimin altyapısına ilişkin sıkıntılarını ayrıntılı olarak aktardığını, 60 günlük sürenin seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesine yetmeyeceğini özellikle vurguladığını söyledi. Algan, ‘‘3 Kasım tarihi değişecek. Ama bugün seçim kararı alsınlar, biz yıl sonuna seçimi yetiştiririz. Önerimiz bir an önce seçim tarihinin belirlenmesidir. Seçim hakimi olarak görev yapacak hakimleri de adli tatilden göreve çağıralım’’ dedi.

MALİYET 35 TRİLYON

Algan,
Bahçeli'ye seçim hazırlıkları ve bütçede para olmadığını da aktardığını kaydetti. Algan, Bahçeli'nin bu konuda kendisine, ‘‘Bu tamamen hükümet meselesi. Bunu hükümette konuşacağız, netleştireceğiz’’ yanıtını verdiğini söyledi. Algan, seçimin maliyeti konusunda da çalıştıklarını ve 30-35 trilyon liraya çıkacağını tahmin ettiklerini de bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!