3 engelli çocuğuna da tek başına bakıyor

Güncelleme Tarihi:

3 engelli çocuğuna da tek başına bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 15:32

Sivas'ta, kalp, şeker ve hipertansiyon hastası olmasına rağmen, görme engelli 3 çocuğunun her türlü ihtiyacını, yüzünden gülücükler eksik olmadan, hiç sızlanmadan, büyük bir mutlulukla yerine getiren 49 yaşındaki Fatma Işık, annelik duygusunun yüceliğini gösteren davranışıyla örnek oluyor.

Haberin Devamı

Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan ve 3'ü görme engelli 5 çocuk sahibi olan Fatma Işık, yaşama sevinci ve fedakarlığıyla çevresindekilerin takdirini kazanıyor. Zamanının büyük bölümünü görme engelli çocukları Hasan (26), Emre (22) ve Edanur (17) ile evde geçiren Işık, gün boyunca çocuklarıyla ilgileniyor.

BİR ÇOK HASTALIĞI VAR AMA HER ŞEYE KOŞTURUYOR

Kalp, şeker ve hipertansiyon hastası olmasına rağmen, engelli olan 3 çocuğunun her türlü ihtiyacını, yüzünden gülücükler eksik olmadan, hiç sızlanmadan, büyük bir mutlulukla yerine getiren Işık, fedakarlığıyla örnek oluyor.

HEPSİYLE TEK TEK İLGİLENİYOR / Foto Galeri

Biri doğuştan, ikisi ise 6 aylıkken geçirdikleri rahatsızlık sonucu görme engelli olan 3 kardeş ise bazı enstrümanlar eşliğinde söyledikleri türküler ve ilahilerle annelerinin yorgunluğunu gidermeye çalışıyor.

Haberin Devamı

YAŞAMINI ONLARA ADADI

Yaşamını engelli 3 çocuğuna adayan Fatma Işık, görme engelli olan çocuklarının günlük tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Oğlu Hasan'ı sabah namazına kaldırdığını ve onunla Kur'an-ı Kerim okuyarak güne başladığını anlatan Işık, daha sonra, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Edanur'u ve en küçük çocuğu Halil İbrahim'i okula uğurladığını belirtti.

Eşini işe yolcu ettikten sonra Hasan ve Emre ile baş başa kaldığını dile getiren anne Işık, "Emre haricinde diğer çocuklarım bazı ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Banyolarını yaptırıyorum. Emre'nin giysilerini giydiriyorum, dişlerini fırçalıyorum. Mutfakta yemek hazırlarken Emre yanıma geliyor, sevdiğim şarkıları, ilahileri söylüyor" diye konuştu.

Kendisine "3 engelli çocuğa nasıl yetişiyorsun, zor olmuyor mu?" diye soranlara "Bir anneye zor olur mu" diye yanıt verdiğini aktaran Işık, hastalıklarını hiç umursamadığını, sadece çocuklarını düşündüğünü söyledi.

Işık, lise mezunu olan Hasan'ın iş bulmasını çok istediğini, onu işe getirip götürme özlemi olduğunu dile getirdi.

"ÇOCUKLARIMLA YAŞAYACAĞIM VE ONLARLA ÖLECEĞİM"

Fatma Işık, yaşamını çocuklarına adadığını belirterek, "Ben çocuklarımla yaşayacağım ve onlarla öleceğim. Hastalık aklıma gelmiyor. Fedakarlık annede çok, annenin fedakarlığı tükenmez, anne yorulmaz. Çocuklarım, arkadaşım, her şeyim" dedi.

Çocuklarının, Anneler Günü'nü sevdiği türküleri ve ilahileri söyleyerek kutladığını anlatan Işık, tek düşüncesinin çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilmeleri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Hasta bile olsa çocuklarına karşı olan görevini yerine getirdiğini ifade eden Işık, "Çocuklarım için bir çare bulamadım. Ankara'da doktora götürdüm, nerede bir çare olsa oraya koşuyorum, bir umut arıyorum. 'Gözünü çocuklarına vereceksin' deseler o anda veririm ama imkan yok, göz damarları kurumuş" şeklinde konuştu.

Edanur Işık da annesinin çok iyi kalpli olduğunu ve her konuda kendilerine yardım ettiğini söyledi. Hasan Işık ise annesini çok sevdiğini belirterek, "Kendisinden Allah razı olsun, çok fedakar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!