3 çocuğum öldü ’nasılsın’ demediler

Güncelleme Tarihi:

3 çocuğum öldü ’nasılsın’ demediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 01:58

Azrail, hasta tavukları kesip yiyen Koçyiğit Ailesi’nin önüne dayanılmaz bir fatura koydu. Koçyiğit kardeşlerden üçü, kuş gribine kurban giderek yaşama veda etti. Doktorlar şimdi son kardeşin başında bekliyor.

15 Aralık 2005 akşamı Koçyiğit Ailesi’nin yemek masasında nar gibi kızarmış, mis gibi kokan bir tavuk duruyordu. 15 yaşındaki Fatma Koçyiğit, dumanı tüten tavuğu kardeşleri 14 yaşındaki Muhammed Ali, 11 yaşındaki Hülya ve 6 yaşındaki Ali Hasan’a paylaştırdı. Seve seve yediler. Aslında, kestikleri tavuk, hastaydı. Çocuklar tavuğun atıkları ile temas etmişlerdi. Birkaç gün geçmeden dördü birden hastalandı. Doğubeyazıt’taki hastaneye götürülen çocuklar, ilaçlarla evlerine döndüler. 2005 yılının son günü ise dört çocuğun sağlık durumu iyice bozuldu. Yüksek ateş, halsizlik görülen ve ağızlarından öksürdükçe kan gelen çocuklar Doğubeyazıt’taki hastaneden Van YYÜ Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Baba Zeki Koçyiğit doktorlara herşeyi anlatmış, bir şeyi unutmuştu. O gün tavuk yediklerini
/images/100/0x0/55ea0bedf018fbb8f866eaf9
söylemişti ama kestikleri tavukların hasta olduğunu söylemeyi unutmuştu. Bunu söylediği anda dünya karardı. Hastane birbirine girdi. Sanki kıyamet koptu. Korkunç şüphe büyüdü ve gerçekleşti: Kuş gribi... Ardından 3 kardeşin acı sonu...

3 evladını kaybeden Zeki Koçyiğit, kaderine isyan ediyor: "Beni Amerika’dan, Avrupa’dan arıyorlar. Telefolarım kilitleniyor. Ancak Türkiye’den kimse arayıp sormuyor. Hiç olmazsa acımızı paylaşabilirler. Ne Sağlık Bakanlığı’ndan, ne başka bir yerden problemlerimizi, sıkıntılarımızı sormuyorlar. Her gün bir çocuğumu kaybettim. Son Ali Hasan kaldı. Durumuyla ilgili kimse bize bilgi vermedi. Ben ve eşim de hasta olabiliriz. Bir hemşire bile gelip, sizin numunelerinizi alalım, demedi."

Bravo Ali Hasan

AĞRI
’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde hastalanan tavuklarını yiyen Koçyiğit ailesinin hayatta kalan son çocukları 5 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit, dün yoğun bakımdan çıkarıldı. Önce geçen cumartesi günü 14 yaşındaki ağabeyi Muhammet Ali Koçyiğit, ardından ablaları 15 yaşındaki Fatma Koçyiğit ve 11 yaşındaki Hülya Koçyiği’i kaybeden 5 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit’in sağlık durumunda dün sabah büyük bir düzelme belirlendi. Bunun üzerine yoğun bakımdan çıkarılan küçük Ali Hasan’ın pazartesi, ya da salı günü taburcu edilebileceği belirtildi.

AĞIT
/images/100/0x0/55ea0bedf018fbb8f866eafb


Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi Mezarlığı’nda kendisinden önce ölen iki kardeşiyle buluşan Hülya Koçyiğit’in mezarı başında, üç çocuğunu kaybeden yüreği yanık anne Marifet Koçyiğit, ağıtlar yaktı. Üzerine kireç dökülen cenazenin başında belediye imamı Fakrullah Çolak hem maske, hem de eldiven takmış halde dua etti.

Hasta yağmuru

KUŞ
gribi şüphesiyle başta Van YYÜ Tıp Fakültesi hastanesi olmak üzere 5 ilde 38 kişi kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Van’da hastanede halen biri ağır 21 kişi yatıyor. Diğer illerden Erzurum’da 7 çocuk, Diyarbakır’da 6 çocuk, Bingöl’ün Kıği İlçesi’nde 2 kişi, Batman’nın Kozluk İlçesi’nde biri çocuk 2 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 7 kişi İÜ Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!