3 cana 3 müebbet

Güncelleme Tarihi:

3 cana 3 müebbet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 12:13

GAZİOSMANPAŞA'da 28 yaşındaki İlknur İslam ile 4 yaşındaki oğlu Yusuf Batuhan ve 1,5 yaşındaki kızı İnci Melek'i öldüren Okan Çavdar'a, her bir maktül için 1'er defa olmak üzere 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Okan Çavdar, 2009 yılının Aralık'ında, su istemek bahanesiyle ağabeyinin komşusu İlknur İslam'in evine girmişti. Bıçakla tehdit ederek evdeki paraları ve ziynet eşyalarını isteyen Okan Çavdar, telefondan başka birşey olmadığın söyleyen İlknur İslam'ı önce ellerini bağlamış sonra da bıçaklayarak öldürmüştü. Okan Çavdar, daha sonra da İlknur İslam'ın çocukları İnci Melek ve Yusuf Batuhan’ı da boğazlarından bıçaklamıştı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü son duruşmasına, ölen İlknur İslam'ın eşi ve çocuklarının babası Tahsin İslam, annesi Neriman Tiftik, sanık Okan Çavdar ile tarafların avukatları katıldı. Son sözü sorulan Okan Çavdar, “Bu olayın içinde olduğum için pişmanım. Bu olayı yaptığımı kabul ediyorum. Her defasında kendini saf olarak gösteren Tahsin İslam'ın oyununa geldiğim için çok üzgünüm” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Okan Çavdar'ı maktüller İlknur İslam ve çocukları İnci Melek ve Yusuf Batuhan'ı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, Okan Çavdar'a İlknur İslam'ın evini yağmalamak suçundan da 12 yıl hapis ile cezalandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!