3 ayrı tören

Güncelleme Tarihi:

3 ayrı tören
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

SİTEM 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 7'nci yılında İstanbul'daki kabri başında 3 ayrı törenle anıldı. Özal'ın kurucu Genel Başkanı olduğu Anavatan Partisi'nin düzenlediği törene katılmayan ailesi, devlet törenine katıldı. Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, devlet törenine ANAP'tan fazla katılım olmadığını söyleyen bir gazeteciye ‘‘Sorun, neden devlet törenine katılmadılar?’’ dedi.

DEVLET Saat 10.00'da düzenlenen resmi törene ise Devlet Bakanı Hasan Gemici, İstanbul Valisi Erol Çakır, 3'üncü Kolordu ve Batı Garnizon Komutanı Korgeneral Attila Kurtaran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ile Özal'ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, gelinleri Elvan ve Zeynep Özal, torunları Turgut, Kaan Turgut ve Naz Özal, katıldı.

YILMAZ Özal, İstanbul'daki anıtmezarının başındaki anma töreninin dışında, ANAP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıyla da anıldı. Toplantıda konuşan ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Atatürk'ün kurup, Adnan Menderes'in milletle bütünleştirerek yükselttiği Türkiye Cumhuriyeti'nin, Turgut Özal ile bir dünya devleti haline geldiğini söyledi.

Küçük Turgut büyüdü

Turgut Özal'ın kendi adını taşıyan ilk torunu, dün dedesinin mezarı başında bir delikanlı olarak yer aldı. Kamuoyunun, dedesinin ‘Küçük Turgut’la uğraşsınlar' sözüyle hatırladığı Turgut Özal, şimdi 17 yaşında. Dedesi gibi teknoloji meraklısı torun Turgut, boş zamanlarının tümünü bilgisayar başında geçiriyor. Torun Turgut Özal, Özel Yüzyıl Işıl Lisesi'nde ikinci sınıf öğrencisi. Dedesinin taraftarı olduğu Fenerbahçe yerine, babasının taraftarı olduğu takımı seçerek Galatasaray'lı olan Turgut Özal'ın en çok sevdiği spor ise tenis. Merhum Turgut Özal, 1989 yerel seçimlerinden önce oğlu Ahmet Özal'ı eleştiren SHP Genel Başkanı Erdal İnönü'ye, 31 Ocak'taki ANAP Grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘‘Ahmet, ona büyük gelir. Daha küçüğü var. Küçük Turgut'la uğraşsın’’ demişti.

Yılmaz Ankara'daydı

Özal için ilk tören ANAP tarafından saat 09.00'da düzenlendi. Ankara'da bulunan Mesut Yılmaz törene katılmadı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahat Andican, İstanbul milletvekilleri Ediz Hun, Aydın Ayaydın, Sühan Özkan, Cavit Kavak, ANAP Genel Başkan Danışmanı Ali Talip Özdemir, MKYK üyeleri Turgut Yılmaz, Sibel Çarmıklı ve bazı ilçe belediye başkanları ile partinin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Saygı duruşunun ardından, parti Genel Merkezi'nin çelengi, kabre konuldu.

El öptü

Anıtmezarda düzenlenen resmi anma törenine katılan şarkıcı Fatih Ürek, yakasına Turgut Özal'ın fotoğrafı bulunan ve ‘Seni rahmetle anıyoruz’ yazılı kokart taktı. Törenin ardından taziye kuyruğuna giren Fatih Ürek, Semra Özal'ın elini öperek, ‘Onu unutamadık’ dedi.

Birlikte geldiler

Saat 10.50'de Özal'ın ağabeyi Demokrat Parti Genel Başkanı Korkut Özal, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte anıt mezara geldi. FP milletvekili Abdülkadir Aksu ve Ali Coşkun'un da aralarında bulunduğu gurup, parti çelengini mezara koyduktan sonra dualar etti. Özal, Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın anıtmezarlarını da ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!