Tuğrul Türkeş mesajı pazar günü vermiş

Güncelleme Tarihi:

Tuğrul Türkeş mesajı pazar günü vermiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 09:51

MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine 'evet' dedi. MHP'de büyük sürpriz yaşanmasına neden olan bu gelişmeden sonra Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik de tekliften bir kaç gün önce yani 23 Ağustos'ta Tuğrul Türkeş'le yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Haberin Devamı

İşte Murat Çelik'in Türkeş'le görüşmesine dair yazdığı yazıdan dikkat çeken bölümler:

Tarih: 23 Ağustos 2015. Geçen Pazar günü yani…
Saat 16.22.

Telefonda, Tuğrul Türkeş ile konuşuyoruz…

- Sayın Türkeş, vaziyet netleşiyor… Cumhurbaşkanı yarın (geçtiğimiz pazartesi) önce Meclis Başkanı ile görüşecek. Geçici seçim hükümetinin sandalye dağılımı açıklanacak ve görünen o ki Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekillerine bakanlık teklif edecek.

- Evet herhalde, öyle görünüyor.

- Sizden (MHP) de 3 isme gelecek bu teklif…

- Ben kimseyi görmedim, konuşmadım da ama bizim arkadaşlar bugün peşinen tepki göstermişler zaten. “Bunu kabul eden şerefsizdir” türünden…

- Evet. Şimdi zaten bu durum, CHP için de, sizin partiniz için de şöyle bir iç gündem oluşturmayacak mı? Başbakan’ın ismen bakanlık önerdiği kişiler, parti içinde bir ters bakışın muhatabı olmayacaklar mı?

- Kime geleceği belli değil şu anda o tekliflerin. “Biz vermiyoruz” diyor Devlet Bey. Ama tabii öyle olacaktır.

- Yani diğer 77 milletvekili, teklifin geldiği o üç kişiye, “Neden siz” diyecek öyle mi?

Haberin Devamı

- Tabii canım, seçilene hain diyecekler. Ama tabii, yani, bir de şu var ki; devlet de sahipsiz iki buçuk aydır. (Bunu yazma da…)* Onu yapmayalım, bunu yapmayalım; tamam da, ondan sonra da şu anda, iki buçuk aydır Türkiye’de bir siyasi iktidar yok.

(*) Tuğrul Türkeş, dört gün önceki telefon görüşmemizde, “Herşey tamam ama devlet de sahipsiz kaldı” açıklaması için “Bunu yazma” dedi.

Ben de yazmadım doğal olarak.

Ancak şimdi, dün itibariyle durum değişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!