29 Ekim'de bir ilk yaşandı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekimde bir ilk yaşandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 10:17

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul etti. Bekleme sırasındaki yerini alan Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Özel bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı tebriklerini ilk kez Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Ulusal ve resmi bayramlarda yapılacak törenlerle ilgili yönetmelik  uyarınca CumhurbaÅŸkanına tebriklerin iletildiÄŸi tören TBMM yerine  CumhurbaÅŸkanlığı'nda gerçekleÅŸtirildi.Â

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Gül, Anıtkabir'deki törenin ardından Çankaya Köşkü'ne geldi. Salonda  yerini alan Gül, kutlamaları kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında  Yıldırım Akbulut ve Mehmet Ali Şahin'in de bulunduğu eski başbakan ve TBMM  başkanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan,  Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet  komutanları, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, TBMM Başkanvekili Mehmet  Sağlam, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu  Başkanı Ali Em, yüksek yargı organı üyeleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala,  bakan yardımcıları, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı, Ankara'daki  üniversitelerin rektörleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  yüksek rütbeli askerler, bürokratlar ile yabancı misyon şefleri Gül'e  tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kutlamaları kabul ettikten sonra basın  mensuplarının da bayramını kutladı.
         
BDP'LÄ° DEMÄ°RTAÅž KATILMADI
         
Kutlamalar için Köşk'e ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  oldu. Bahçeli, salonda MHP'li milletvekilleriyle bekledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve  Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, törenin başlamasını beklerken bir süre  sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise salonda Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Özel ve kuvvet komutanlarıyla bir süre konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona birlikte  geldi. Başbakan Erdoğan, tebrik için solanda bekleyen davetlileri başıyla  selamladı.

Bekleme sırasındaki yerini alan Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan ve  Orgeneral Özel bir süre sohbet etti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş törene katılmadı.
       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!