İstanbul'da kar esareti

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar esareti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 07:34

İstanbul'da kar etkisini sürdürüyor. Topkapı-Habibler arasındaki T4 hattında çalışan tramvay, yoğun kar nedeniyle Fetihkapı ile Topkapı durakları arasında raydan çıktı. Beylikdüzü'nde çatılar çöktü, araçlar kara saplandı.

Haberin Devamı

ELEKTRİK TELLERİ DEVRİLDİ, E-5 KARAYOLU AVCILAR'DA KAPANDI

Avcılar’da E-5 Karayolu üzerinden geçmekte olan yüksek gerilim hattına bağlı elektrik telleri fırtına sebebiyle koptu. Teller karayoluna devrildi. Ankara istikameti tamamen kapandı. Sürücüler yaklaşık 4 saat araçlarında mahsur kaldı.

Haberin Devamı

TELLER KOPTU, TRAFİK FELÇ OLDU / Foto Galeri

Saat 04.00 sıralarında E-5 Karayolu Ankara istikametinde otoyolun üzerindeki yüksek gerilim hattına bağlı olan teller koptu. Elektrik telleri hareket halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Otoyolda tamamen trafik durdu. Görevliler, olay yerine gün aydınlanınca geldi. Tellerin kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Saat 07.30 sıralarında trafik kısa bir süreliğine açıldıysa da tellerin kaldırılması için yol yeniden kapatıldı.

İstanbulda kar esareti

İSTANBUL'DA KAR ESARETİ / Foto Galeri

Yaklaşık 4 saattir aracın içinde beklemek zorunda kaldıklarını belirten sürücüler, olay yerine gelmeyen yetkililere tepki gösterdi. Kurtarma ekibinin daha yeni geldiğini belirten İbrahim Akkaş, “Yakıtlarımız bitti. Mahsur kaldır. Kabus gibi bir şeydi. E-5 Karayolu tamamen kapandı. Daha yeni trafik açıldı” dedi.

Haberin Devamı

İstanbulda kar esareti

Kabloların birden düştüğünü aktaran Hasan Şenbülbül ise, "4-5 saattir buradayız. Araba soğuk zaten. İçerisi buz gibi. Kemiklerim dondu" ifadelerini kullandı. Otoyol, saat 08.30 sıralarında açıldı. Ancak yan yoldaki çalışmaların bir süreliğine daha devam edeceği öğrenildi.

İstanbulda kar esareti
İstanbul'da hayvanlar donma tehlikesi geçirdi

TRAMVAY RAYDAN ÇIKTI

Topkapı-Habibler arasındaki T4 hattında çalışan tramvay, yoğun kar nedeniyle Fetihkapı ile Topkapı durakları arasında raydan çıktı.

Mescid-i Selam'dan Topkapı yönüne hareket eden tramvay, Fetihkapı durağından sonra yolda biriken kar sebebiyle raydan çıkınca, yolcular araçtan inerek Topkapı durağına kadar yürüdü.

Haberin Devamı

İstanbulda kar esareti


Tramvayın raydan çıkması dolayısıyla seferlerde bir süre gecikme yaşandı. Fetihkapı ile Topkapı arasında halen seferler yapılamazken, tramvay Mescid-i Selam ile Fetihtepe arasında hizmet veriyor. Topkapı durağına yolcu alınmaması nedeniyle yolcular Fetihtepe istasyonuna yürüyor. Büyükşehir Belediyesi ile Ulaşım AŞ ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

İstanbul'da 28 yılın kar rekoru kırıldı

KAR YAĞIŞI İSTANBUL'DA AĞAÇLARI DEVİRDİ

İki gündür İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı Kadıköy ve Fatih'te ağaçların devrilmesine neden oldu. Kadıköy'de devrilen ağaç nedeniyle yol araç trafiğine kapandı. Vatandaşlar devrilen ağacın bulunduğu sokaktan güçlükle geçti.

Haberin Devamı

Fatih'teki İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nün önünde bulunan çam ağacı da dallarında biriken kar nedeniyle bir aracın üzerine devrildi. Ağaç araca hasar verdi.

İstanbulda kar esareti

İstanbulda kar esareti
Koca İstanbul durdu, tek sorumlu yok

TEM'DE MAHSUR KALAN TIR'LAR KALDIRILIYOR

TEM Otoyolu Edirne istikametinde saatlerdir mahsur kalan özellikle ağır tonajlı araçlar ekiplerin çalışmalarıyla tek tek çekiliyor.

Ispartakule ile İSTOÇ arasında dün akşamdan bu yana mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ispartakule mevkiindeki çalışmaları tamamlayan ve yolu açan ekiplerin Mahmutbey Gişeleri bölgesindeki çalışmaları ise devam ediyor.

İstanbulda kar esareti
Hava-deniz seferlerine kar engeli

Bölgedeki kar küreme ve tuzlama çalışmaları tamamlandı. Ancak saatlerdir hareketsiz halde duran TIR’ların bulunduğu alandaki buzlanma nedeniyle araçlar kendi imkanlarıyla hareket edemiyor.

Haberin Devamı

İstanbulda kar esareti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki çekici TIR’ları tek tek çekerek yolun temizlenen bölgesine getiriyor. Buraya ulaşan araçlar kendi imkanlarıyla Mahmutbey Gişeleri’nden geçiş yaparak Edirne istikametine gidebiliyor. Onlarca araçlık TIR konvoyunun çekilerek yolun tamamen açılması için çalışmalar aralıksız şekilde devam ederken, TEM Otoyolu Edirne yönünde araç yoğunluğu halen devam ediyor.

İstanbulda kar esareti

BAKIRKÖY'DE OTOPARKIN ÇATISI ÇÖKTÜ

Bakırköy'de, bir apartmanın bahçesinde bulunan otoparkın çatısı biriken karın ağırlığına dayanamayıp çöktü, 5 araç hasar gördü.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Zuhuratbaba Mahallesi Akatlar Sokak'ta bir apartmanın bahçesinde bulunan otoparkın çatısının karın ağırlına dayanamayarak çökmesi sonucu park halindeki 5 otomobil hasar gördü.

İstanbulda kar esareti


Bunun yanında, aynı mahalledeki Çamlık Çeşme Sokak'ta göçük oluştu. Kopan asfalt parçaları, bir apartmanın bahçesine düştü. Belediye ve itfaiye ekipleri, bölgede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç devrildi. İtfaiye ekipleri, ağaçları yollardan kaldırmak için çalışma yaptı.

İstanbulda kar esareti
Ankara, İstanbul ve pek çok ilde okullar tatil. İşte eğitime ara verilen iller

BEYLİKDÜZÜ'NDE ÇATILAR ÇÖKTÜ, ARAÇLAR KARA SAPLANDI

Beylikdüzü'nde dün akşam saatlerinde şiddetlenen kar yağışı sabaha kadar devam etti.
Kavaklı Mahallesi ve Yakuplu Merkez Mahallesi'nde caddeler ve ara sokaklarda araçlar kara saplandı. Karla kaplı yollara giren sürücüler ya araçlarını terketti ya da sabaha kadar içinde bekledi.

Sefaköy'de oturan Sadullah Güler de Ayasofya Caddesi2nde aracının içinde mahsur kaldı. Saat 00.00'dan beri aracında olduğunu söyleyen Güler, “Kaç sefer belediyeyi aradım. Geleceklerine dair söz verdiler. Arabanın içerisinde bekliyorum. Burada verilen bir söz var. Beni bekletmelerinin alemi yok. Hiç tanımadığım birinin kapısını çalsam beni misafir de edebilirdi ama beni bekletmeleri yanlış bir şey" dedi.

Bölgede sabaha kadar devam eden kar fırtınası bir halı sahanın çatısını çökertti. Brandanın üzerinde biriken karı taşıyamayan çelik konstrüksiyon çatı gece saatlerinde çöktü. Vatandaşların kimisi servislerine ulaşamayıp evlerine geri dönerken kimisi de yürüyerek işyerlerine ve metrobüse ulaşmaya çalıştı.

KAR YAĞIŞI ÖĞLEDEN İTİBAREN ETKİSİNİ AZALTACAK

İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisi azaltarak kesileceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 16 Şubat Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, 17 Şubat Salı itibarıyla kar olarak görüldü.

Kentte yaklaşık üç gündür günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve aralıklarla yer yer kuvvetlenerek devam eden kar yağışı, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak kesilecek.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde şehir merkezinde kısa süreli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.

Gece en düşük eksi 1 olan, gün içerisinde de 4 dereye yükselmesi beklenen sıcaklık, gece şehir merkezinde 1 derecenin altında seyretmeyecek.

İstanbul'da hafta sonunda yağış beklenmezken, sıcaklıklar artarak mevsim normallerine çıkacak.

Bu arada, Kilyos'ta 3, Sarıyer'de 14, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, Kartal'da 27 santimetre ölçülen kar kalınlıkları, Atatürk Havalimanı'nda 40 santimetreye kadar çıktı.

İstanbulda kar esareti
Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı ulaşımı etkiledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!