Davutoğlu 23 Nisan çocuğu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu 23 Nisan çocuğu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 00:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nin kararıyla Yüce Divan’a gönderilmeyen 4 eski AK Partili bakan hakkında ‘Yeni bakanlık görevi’ önerisinde bulunarak “Muammer Güler, mükemmel bir Maliye Bakanı olur. Yeri gelir birisinin önüne yatar, yeri gelir Hazine’yi boşaltır. Zafer Çağlayan, Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı. Yürütme konusunda kimse eline su dökemez. Egemen Bağış Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu Devlet Bakanı. ‘Bakara, makara’ diye her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar talimat almakla meşhur. O da Kamu İhale Kurumu’ndan sorumlu Bakan. ‘Oğlum ihaleyi şuraya ver’ diyecekler, verecek” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında özetle şunları söyledi: “Hâlâ yolsuzluk yapılmadığına inanan vatandaşlarımız var. Sayın Davutoğlu, bunları görevlendir, devleti tamamen soysunlar, o vatandaşımız da baksın öğrensin artık. Egemen Bağış’a bakanlık önerdik ama Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki milletvekillerine sesleniyorum; ‘Bakara makara’ deyip, Kuran-ı Kerim ile dalga geçti aklandı, Tayyip Erdoğan ile dalga geçseydi aklanır mıydı? Aklanmazdı. (‘Hırsız var’ sözleri üzerine) Hırsızın olduğunu biliyoruz. Parlamentoya gelirken elinizi cebinizden çıkarmayın. Ne olur, ne olmaz.

‘AĞABEYİMİZE DANIŞACAĞIZ’

Davutoğlu, 4 eski Bakan’dan Yüce Divan’a gönderilmelerini kendilerinin talep etmelerini istedi. Onlar ‘Biz önce ağabeyimize danışacağız’ dediler. Gittiler, ‘Biz gidersek birileri de gelecek bizimle beraber, Bilal oğlanı unutmayın’ dediler. Davutoğlu’na sormak istiyorum; sen ne söyledin, onlar ne yaptı? Sen başbakan değilsin ki, başbakanlık koltuğuna oturtulan 23 Nisan çocuğusun.

Haberin Devamı

YAN YANA OTURACAK MISINIZ

TBMM çatısı altında yolsuzlukları delilleri ile ortaya konmuş dosya, AKP Grubu tarafından kapatıldı. Artık suç ortağıdırlar. Vicdanınızın sesini dinlediniz ve oy kullandınız. Arkadaşınız size ‘Hain’ dedi. O hain ile yan yana oturacak mısınız? AKP’nin Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin de olay bittikten sonra konuşuyor. Baştan söyleyecektin. Sen de en az onlar kadar kirlisin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!