28 yılın en iyisi

Güncelleme Tarihi:

28 yılın en iyisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'ne bu yıl İngiltere, ABD, Yeni Zelanda, Belçika, Almanya, İsrail, Fransa ve Hindistan'dan 700; Türkiye'den de 150 olmak üzere 850 sanatçı katılacak. Festivalde ikisi korolu, ikisi korosuz olmak üzere 4 orkestra, 5 oda orkestrası, 5 çağdaş müzik, 3 vokal müzik, 2 geleneksel müzik konseri, 2 resital, 6 bale ve dans gösterisi ile Genç Solistler Dizisi'nde 2 oda müziği konseri ve 1 şan resatili yer alacak.

Festivalin tematik yönü ağırlıklı olarak Britinya-Türkiye 2000 ve Ölümünün 250. Yılında JS Bach konuları üzerinde yoğunlaşacak.

Topluluk ve müzisyenler programlarında Bach'ın önemli eserlerine yer verirlerken, içinde bulunduğumuz yılda İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği bütün festivallerin ortak teması olan Britanya-Türkiye 2000 kapsamında, festivale Britanya'dan katılan Piano Circus, The King's Consort, Kiri Te Kanawa, Kennedy & Lynn Harrell, The English Concert & The English Concert Korosu, Michael Nyman Topluluğu, Philharmonia Orkestrası ve Korusu, The Orchestra of the Age of Enlightenment (Aydınlanma Çağı Orkestrası), Julian Lloyd Webber ve Adventures in Motion Pictures festival izleyicileriyle buluşacak.

BİLETLERE YENİ SİSTEM

Festival biletleri 27 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'dan itibaren AKM Ön Fuayesi'nde açılacak olan festival gişesinden ve BİLETİX satış sistemiyle satışa sunulacak. Biletlere, 27 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasındaki İndirimli Satış Dönemi'nde bütün fiyat kategorilerinde % 15 indirim uygulanacak.

Festivalin biletleri, 27 Mayıs Cumartesi gününden itibaren AKM ön fuayesinde açılacak festival gişesinden ve Bahçeşehir, Beylikdüzü, Caddebostan, Bakırköy Galleria, Maslak, Merter, Soyak 3M Migros mağazaları ile Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek mağazalarından satın alınabilecek.

28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali 7 Haziran-1 Temmuz arasında 30 konser ve gösteriyle Atatürk Kültür Merkezi ve Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Kiri Te Kanawa, Julian Lloyd Webber ünlü sanatçıların katılacağı bu festival 28 yılın en iyisi olarak adlandırılıyor.

CHARLES ve DIANA’NIN DÜĞÜNÜNDE SÖYLEMİŞTİ

20. yüzyılın en önemli sopranolarından biri kabul edilen ve Prens Charles ile Lady Diana'nın düğün töreninde söylediği arya ile dikkati çeken Kiri Te Kanawa'nın resitali 9 ve 13 Haziran'da Aya İrini'de...

Philip Glass, festivalde topluluğuyla birlikte vereceği konserlerin yanısıra, 19 Haziran'da Solo Piyano için Etütler ve Diğer Çalışmalar başlığını taşıyan resitalini AKM'de gerçekleştirecek.

Günümüzün en önemli keman virtüözlerinden birisi olan Kennedy ve en iyi viyolonsel yorumcularından Lynn Harrell 10 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde çalacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!