AK Parti'de cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısı hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

AK Partide cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısı hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 09:10

AK Parti, cumhurbaşkanı adayını bugün 4 bin kişinin davet edildiği Congresium’da büyük bir görsel şölen ile açıklayacak. ATO Kongre Merkezi'nde hazırlıklar tamamlandı. Partililer sabah 09.00'dan itibaren toplanmaya başladı. Partinin adayını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 40 yıllık yol arkadaşı ve Ak Parti Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin’in açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Parti genel merkezinden, cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısının yapılacağı ATO Kongre Merkezine kadar çıkan yollar bayrak ve flamalarla süslendi.

Yaklaşık 4 bin kişinin davet edildiği toplantının gerçekleştirileceği Kongre salonu, koridorları ve binanın dışı güvenlik şeritleriyle kapatıldı ve giriş için kontrol noktaları oluşturuldu.

KART RENGİNE UYGUN KOLTUK

Her davetlinin kart rengine uygun koltukta oturacağı, özel kartlarla gireceği toplantıya, 21’inci yasama döneminden itibaren son 4 dönemki AK Parti milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucuları davet edildi.

Salon içinde başbakan yardımcıları, bakanlar, parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile diğer davetlilerin isimleri koltuklara yapıştırıldı.

Haberin Devamı

DOMBRA ÇALACAK

Sinevizyon gösterisi için sahneye perde kuruldu. Sahnede kürsünün arkasına yerleştirilen multivizyon perdesinden partinin seçim müziklerinden "Dombra" şarkısı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimin ardından balkon konuşması sırasında çalan "Zor olsa da dönmem senin yolundan" şarkısının denemeleri yapıldı.

Parti bayraklarıyla süslenen salonda, parti teşkilatından 250 kişinin çalıştığı belirtildi.

WATCHOUT ŞÖLEN

Aday için hazırlanan özel sunum, 3 boyut algısı yaratarak görsel zenginlik içeren watchout teknolojisi ile salona yansıtılacak. Dünyada birçok ünlünün konserlerinde kullandığı watchout teknolojisi sayesine yüksek çözünürlükte projeksiyonlar ve gelişmiş bilgisayar ağ teknolojisi kullanılarak görsel zenginlik yaratılıyor.

MEHMET ALİ ŞAHİN AÇIKLAYACAK

Şahin’in salondaki açıklaması ve Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemle ilgili konuşmasının ardından AK Parti milletvekillerince imzalanan başvuru dilekçesi Meclis Başkanlığı’na götürülecek.

DAVETLİLER GELMEYE BAŞLADI

AK Parti cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tanıtım toplantısına katılmak üzere, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi önünde toplanmaya başlayan davetliler, saat 09.30 itibariyle salona alınmaya başlandı.

Salona girişler, davetli ve basın mensuplarına dağıtılan farklı renklerdeki kartlar baz alınarak farklı koridorlardan yapılıyor.

Yoğun ilgi gösterilen toplantı için salonda son hazırlıklar da sürüyor.

Toplam 4 bin davetlinin katılacağı ve yaklaşık 250 gazetecinin akredite olduğu toplantı için emniyet güçleri de bina çevresinde ve Söğütözü güzergahındaki yollar üzerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik tedbirleri kapsamında, toplantının yapılacağı salonda, Başbakanlık koruma ekibinden toplam 180 personel görev yapıyor.

AK Parti'nin 21, 22, 23 ve 24. dönem milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularının katılacağı toplantıda, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının saat 11.30'da ilan edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını salonda yer alan büyük bir AK Parti logosunun altında gerçekleştirecek.Toplantıda, AK Parti icraatlarını anlatan 3 boyutlu görsel bir sunum yapılacak.

İngilizce ve Arapça'ya çevirinin de yapılacağı programın koordinasyonu için AK Parti'den 70 kişiyi görevlendirildi.

AK Parti ona emanet

Haberin Devamı

ERDOĞAN’ın aday olması durumunda “Genel Başkanvekili” olarak Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin yönetimin başında bulunacak. Parti tüzüğünde Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, genel başkandan sonra 1 numaralı yardımcı olarak yer alıyor. Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop ve Tanıtım-Medya Başkanı Hüseyin Çelik, parti hiyerarşisinde Şahin’in ardından geliyor. Şahin, 1980 öncesi futbol oynadığı Kasımpaşa Erokspor’dan beri yaklaşık 40 yıldır Erdoğan ile yol arkadaşlığını sürdürüyor. Şahin, 1980 öncesi Milli Selamet Partisi İstanbul İl Teşkilatı’ndan itibaren, 1980 sonrası Refah Partisi döneminde ve AK Parti’nin kuruluşunda Erdoğan’ın yakın siyasi kadrosunda yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!