25 yıllık sırrını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

25 yıllık sırrını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa sosyetesini giydiren stilist Prens Edward Egon Von Fürstenberg, torun sahibi olduktan sonra eşcinselliğini açıkladı. Prenses İra Fürstenberg’in kardeşi, ‘‘Erkekleri sevmesini de bilirim’’ diyor.

Avrupa sosyetesini giydiren ünlü stilist Prens Egon Von Fürstenberg, 25 yıldan beri eşcinsel olduğunu ilk kez resmi olarak açıkladı ve bundan gurur duyduğunu belirtti. İtalya'nın ünlü FİAT Otomobil Fabrikaları sahibi Gianni Agnelli'nin kardeşi Clara Agnelli'nin oğlu olan Egon Von Fürstenberg bu yıl Roma'da düzenlenen ‘‘Gay Pride’’ (Eşcinsel Gurur Yürüyüşü) haftasında iki çocuk ve bir torun sahibi olmasına karşın yıllardır eşcinselliği benimsediğini duyurdu. Roma'da ilk eşcinseller sosyete partisini veren ve bunu bir defile ile süsleyen Egon Von Fürstenberg, konu ile ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:

Eşcinselliğe eğiliminizi ne zaman anladınız?

-Herhalde 25 yıl oluyor. Çok basit. Birisine aşık oldum. Ve o yakışıklı bir erkekti.

Sanırım o dönemde evli ve çocuk sahibiydiniz. Aileniz bunu nasıl karşıladı ?

-Dünyanın sonu gelmedi. Çocuklarım New York’taydı. Anneleri de stilist. İçinde bulunduğumuz ortamı çok iyi tanıyordu. Bana karşı açık davrandılar. Eğilimime ve seçimime saygı gösterdiler.

Gay Pride'da büyük bir parti verdiniz. Yaklaşık 400 eşcinsel davetli vardı.

- Ben hiçbir zaman eşcinselliğimi saklamadım. Çünkü erkek sevgilimle ilişkim yıllarca sürdü. Her yerde beraberdik. Dünya bizi gördü ve kanıksadı. O zaman böyle bir partiyi vermek bana yakışırdı. Eşcinsel olan ölmüş ve yaşayan çok arkadaşım oldu. Artık utanmaya, gizlenmeye gerek yok. Devletlerin bu tür ilişkileri yasal hale getirmesi gerek diye düşünüyorum. Roma'da yapılan bu eşcinseller şölenine katkım olsun istedim o kadar.

Stilistlerin çoğunun eşcinsel olduğunu söylediniz...

- Öyle değil mi? Şöyle bir etrafınıza bakın. İsimleri zihninizden geçirin. Eşcinsel olmasak yaratıcılığımız yarı yarıya düşer. Hayal gücümüz kısırlaşır, fakirleşir. Ama ben kendimi sağlam hissediyorum. Normal bir evlilik yaptım. İki çocuğum oldu. Mayıs ayında torunum Talita doğdu. Aslında iki ayrı yaşamım var. Vaftiz babası dayım Gianni Agnelli oldu. Kiliseye de gidiyorum. Tanrı'ya inanıyorum. Ama o başka birşey, benim özel yaşamım ayrı birşey.

Prensliğiniz nereden geliyor?

- Almanya'nın köklü bir aristokrat ailesinden geliyoruz. Babam Tassilo çok zengin bir Prens'ti. Milano'da, Meksika'da, Rio'da, Salzburg'da villaları, şatoları vardı. Şimdi biz buralarda yaşıyoruz. Eşim Lynn ile sık sık gezilere katılıyoruz. Değişik evlerimizde çalışmalar yapıyoruz.

Ama genelde Roma'dasınız...

- Moda dünyasının merkezi Milano ve Paris. Ama ben genelde İtalya'da defile yapıp kreasyonlarımı sunuyorum. Bu bakımdan çalışmalarımı Roma'da derliyorum. Üstelik Roma'daki evimi çok seviyorum. Baştan aşağı kendim dekore ettim sayılır. Antika meraklısıyım. Bu bakımdan sadece yoğun defileler sonrası Meksika veya Rio'ya gidiyorum. Zaten ablam Prenses İra daha çok Rio ve Meksika'daki villalarda yaşıyor.

Giydirdiğiniz kişilerden birkaç isim verebilir misiniz?

- Genelde Avrupa'da ün salmış prensler, prensesler, kraliyet aileleri, Agnelli hanedanlığı, siyasetçiler, hatta Hollywood'un önde gelen sinema oyuncuları benim kreasyonlarımı seçer.

Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönleriniz neler?

- Alçak gönüllülüğümü, açık olmamı beğenirim. Beğenmediğim tek yanım hala kreasyon yaratma sırasında tırnaklarımı yemem. İllet oluyorum ama yapacak birşey yok.

Bundan sonra yapılacak eşcinseller şölenlerine katılacak mısınız?

- Tabii, her zaman. Onlara destek veriyorum. Duygularını, hissettiklerini, bedenlerindeki değişik algılamayı anlıyorum. Ben bir erkeğe, erkek olarak aşık olursam neden başkaları olmasın? Bir kadın başka bir kadını neden sevmesin?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!